49年後既中國係最嘔心既民族

20 回覆
102 Like 6 Dislike
宜家既中國人,
根本一d 道義心都無, 仲要無氣量, 一d 風骨都無.

羅家英講兩句懷念英女皇,
就俾大陸班人屌.

我屌你老母, 咁既紅衛兵國家憑咩話自己係中華民族.

小氣到成個女人.
咁既國家完全不值一提.

你幾有錢都好, 行出黎都只會俾人笑.
咁既中國, 真係一d 尊嚴都無.
做咩要將人類同畜牲比較
笑甚麼 你也是中國人gif
屌 不要說了
完全反映緊一個自尊心強又自卑心重嘅低等民族
只能究講 中華民族斷送於1949年,一去難復再!
一個民族有無文化睇個政府就知.
禮禮貌貌俾人懷念下英女皇唔得既.

驚死班人中意英女皇多過毛澤東.
你都on99, 真係當毛澤東生你出黎咩.
毛澤東女人黎咩.

屌, 堂堂國家搞到咁.
仲點叫d 人愛國.

愛國?我屌你老母點愛呀.
中國人 俾少少質素黎睇好冇.
話曬13 億人, 仲係成個原始人咁.

你有著衫有著褲, 好心行出黎唔好成個人猿咁.
真係當自己仲係周口店咩.
89年前重未算最低
89年後真係冇得救
樓主因咩事有錯覺係49年之後先突然變成咁?

計埋大清國嘅話,當時嘅人都係咁上下水平

呢片土地自從蒙古人帶黎最後一次衝擊之後就死氣沉沉冇進步過,瞓足500年
文革 六四 之後再無人才
變左就係變左,
失去左就係失去左.

當個國家揀要錢要發展要變強國唔要文化.
佢永遠就變左一個為左錢咩都做得出既國家.

49年後中華民族其實一早無左.
柬埔寨kk 園區,
黑龍江屁孫打死阿嫲,
唐山燒烤店打女人,
武漢肺炎 ……

全部都係宜家既所謂中國人做出黎.

中國人仲點講民族尊嚴.
自己國家既人做d 咁既野點叫人愛國.
點解我會鐘意讀歷史?就係因為中共喺抗日戰爭時期+1949年後呢段歷史太吸引我仲好睇過任何一部電視劇,簡直就係泯滅人性嘅百科全書
至閉佢整左一班新中國人, 無曬中華靈魂既中國人.
要講中國文化, 你去台灣日本韓國可能都仲搵到.
有文化既人喺文化大革命同64後都俾人趕走.

一個國家唔要文化要錢要發展,
咁同放棄自己民族無分別.

魚與熊掌不可兼得,
宜家既中國我見唔到咩5000年華夏文化.

我見到既只係一個玩緊資本主義既偽中華文化國家.
唔係 唔好賴共產黨 49年之前都係賤種
依家只係一班黃俄。。
情願日本當年食晒成個支那
鬼唔知阿媽係女人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞