[模仿犯即將登陸netflix] Netflix臺劇《媽,別鬧了》映後討論(235) 及 柯佳嬿窩

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
方念華真係變咗tvbs icon咁
金鐘57 電視節目類得獎名單

最具人氣綜藝節目獎:綜藝玩很大 / 三立電視

自然科學紀實節目獎:下一步,AI。NEXT,愛 /東臺傳播

人文紀實節目:南島起源 / 國家地理頻道

自然科學及人文紀實節目主持人獎:
Julian Davison、優席夫/南島起源
大霈
金鐘57 電視節目類得獎名單

最具人氣綜藝節目獎:綜藝玩很大 / 三立電視

自然科學紀實節目獎:下一步,AI。NEXT,愛 /東臺傳播

人文紀實節目:南島起源 / 國家地理頻道

自然科學及人文紀實節目主持人獎:
Julian Davison、優席夫/南島起源

生活風格節目獎:寶島神很大 / 三立電視

生活風格節目主持人獎:柯大堡【柯凱耀】/寶島神很大
我投咗飢餓
大家劇投咗咩
火神同俗女好難揀
我投咗俗女
飢餓咁多年只係入圍左1,2次係幾慘
光良
其實真的
飢餓都係保持住有新意同埋好睇嘅戶外綜藝之一
電視行業嘅幕後人員真係好重要
玩很大係睇熱血 拼鬥 感情 同達達
飢餓係睇遊戲創新 主持互動
自己仲好享受睇電視
覺得用電話/平板睇 係唔會有喺電視睇咁好嘅感覺
真的
今屆三立拎好多
大家覺得聽日無神嗰兩個提名有無機會?

戲劇類節目視覺特效獎
王奕盛/孟婆客棧
李昭樺、梁晨興/無神之地不下雨
林奇鋒、拔辣【林妍伶】、盧冠松、傅琬婷、凃維廷、陳銘澤/茶金
嚴振欽/斯卡羅
凃維廷、陳銘澤/火神的眼淚

主題歌曲獎
莎呦娜拉Sayonara/旺福/俗女養成記2
蚵仔麵線/琳誼【林庭誼】、姚小民【姚浚民】/俗女養成記2
成為你的所有/原子邦妮/無神之地不下雨
I Promise/范曉萱、許常德/良辰吉時
風/陳小霞、蔡振南、林邦祈/斯卡羅
我就奇怪/魚丁糸/池塘怪談
查有此人/魏如萱、陳建騏、葛大為、饒瑞軍/茶金
我覺得有
主題歌曲應該好難
視覺那個啦

我信任佢地團隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞