想自己換廁所門,有冇推薦

37 回覆
0 Like 0 Dislike
唔係行內人最好唔好自己搞

門框唔係咁易搞
真,自己diy,淨係拆已經拆到你仆街,裝門框又要平水,又要封口線,宜家好多所謂師傅都未必做得靚,仲話自己整真係得啖笑
唔洗,但佢本洗度門都有個框連住,你可以諗你只係裝個框就裝好成度門,唔洗搞門鉸門鎖
Facebook,淘寶都應該搵到d片睇
荃灣旺角我都見過有賣pd門/sk門,2隻差唔多,我都唔記得邊隻打邊隻,一隻要趟晒要開到,一隻唔洗
個人覺得唔洗趟晒嗰隻好用d
Thanks好詳盡

但要再睇下點玩,呢兩日出去睇下,應該會淨係換門

但畢境唔換框既話,個尺寸限住左,要睇下有冇岩先

你睇張圖佢係個咁既框連住度門,就咁度啱你而家內門框尺寸,例如高2000mm,闊800mm比個數門鋪訂門,揀啱埋左/右開就ok
同埋我見呢隻門上網有人包裝賣都係2千幾$
真係同買度木門搵人裝個價差好遠
不過都係建議你出去睇左實物先,因為呢d門好簿唔好諗住隔到咩音,同埋佢鎖係只有內鎖,唔係有鎖匙嗰種鎖
你拆原先度門落嚟,再抬落去旺角,同佢講要一樣size嘅門,買左新再抬返返屋企
你預係新填地街買厚料就1300以上 師傅裝工都要成1500以上

樓上講既摺趟門就易裝好多 拆左舊門連門鉸 直接將摺趟門收鑼絲上木框 我訂開果間既標準size 都80吋*33吋
如果你仲有其他問題,可以tg揾我 @angusaaa
等睇樓主下個post就係求救
木門既話 你可以去泰華
如果你係果d普通 經經濟濟白油門
寶龍果d都夠做
廁所木腳有啲濕左淋左
用左一年左右
又唔想換,有冇得救?又或者由得佢得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞