李綺虹素顏近照現雀斑皺紋直認更年期

49 回覆
6 Like 21 Dislike
52歲嘅李綺虹2008年曾回巢TVB拍攝《絕代商驕》,翌年再接拍《老公萬歲》,至約滿後再次離巢,2019年為ViuTV與譚小環到日本拍攝《香港親善小姐》,李綺虹曾透露因家族遺傳及工作壓力患上抑鬱症,康復時間長達9個月,其後於加拿大皇家內陸醫院任職精神科護士。李綺虹近日於IG發布近照,照片以素顏狀態示人,除咗明顯見到雀斑,就連眼袋下、頸部、額頭都有皺紋,而下巴、鼻頭及人中位置更有發紅和紅疹問題;有網民留言問及李綺虹係咪皮膚敏感,李綺虹大方回應指,認為自己係更年期引起。

李綺虹一向敢言,過往不時被批評樣貌出現老態,佢就曾分享自拍照直認老咗:「很多評論都說我老了,確實老了,時間過得真快啊」;當被網民問到是否退出娛樂圈,李綺虹又回應自己並無退出:「一是年紀大了,可能沒有適合的影視角色。二是定居加拿大,製作方需要支付的機票+酒店費用」,貫徹當年率直性格。

鬼妹仔>鬼婆
其實無咩問題 正常咁老姐
係人都會老架啦
我覺得咁仲自然 好撚過diddid 姐果啲
好正常
咁近鏡,好多人都樣衰啦
活麗明混血都無佢咁殘
佢好可愛 鬼妹仔
起碼人地大大方方認老
無打到自己塊面膠晒
有啲似kenny老母
52歲咁樣有咩問題
好正常
好real
好過果d咩凍齡女神
化厚妝假髮開大個filter
欣賞佢坦然接受自己老,同埋佢張相冇落filter 又咁大頭梗係多瑕疵架啦,起碼唔似宮雪花搞到時空扭曲咁
老實人
好人有好報
係人都會老
仲有件溫碧霞
佢果種溫文儒雅既氣質老左都冇變
同意

其實呢個心態先係正常健康
人人都會老
有得老好過冇得老啦(因為姐係代表死9左)

而家又多左整容,影相又有重filter
搞到啲人唔肯接受現實既自己
好似麥當娜,溫碧霞呢啲真係嚇死人
自欺欺人搞到成隻妖怪咁
係人都會老
咁不如你哋收埋老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞