而家5G最穩定係咩台?

118 回覆
6 Like 3 Dislike
比起SMT己經好好
室內室外其實好大分別
室內仲過引食飯個個玩電話嘅時候,自己on99咁上唔到網坐係到
4.5G 仲快過5G .
睇下邊個operator主場啫
下個月完約唔知轉咩好
NAPA個邊好似結界咩台都覆蓋唔到
佢地有大水喉又齊band
室內收得好其實要indoor system
而早期mobile network 係serve 室外為主
仆街
黎緊都轉118 hkbn 5g 100gb
好彩大部分時間都係香港九龍
唔入得新界
大欖隧道新鴻基地頭 非SMT台入去裝天線可能收好貴
CSL去咗OFCA搞咗一大輪先裝到4G
3HK直頭得3G 應該諗住等到2025政府收返大欖隧道先再搞
https://www.coms-auth.hk/tc/policies_regulations/ca_decisions/index_id_478.html
個行車大欖隧道當年華潤集團都有份入股,旗下公司華潤萬眾同新鴻基旗下公司數碼通首批優先有2G+4G同5G覆蓋,其餘2間(Csl.,和記3台)需要入紙批准是否申請
smt嘅5G真係收得最好同穩定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞