有冇人屋企廚房好多昆蟲而選擇自己係間房整個電磁爐煮嘢食?

125 回覆
2 Like 130 Dislike
蟑螂現時現滅哂 二三十隻係以前既例子 其實我報少左 全盛應該有100隻
一晚10隻10隻咁殺
而係係蟻,岩岩係又係牆身發現20隻蟻到
買粉筆試下, 洗乾淨所有廚櫃同碗碟

每日丟垃圾唔過夜

地下同雪櫃外盡量唔好有不密封既食物

所有膠袋放同一台位

唔允許留有堆積物件既暗處

廚房有咁多
房點會冇
我屋企都起碼十年蟻患 係今年情況比較好 得零星幾隻 之前係排住隊黎 試過d蟻連水都爭住飲 連續幾晚入裝水既容器
最緊要知佢排隊條路線 要成條路線清除哂佢d味 清完一條又一條
唔知關唔關事
早排屋企好多蟻,又冇粉筆個D野
見之前係阿布泰買左枝驅蚊水又冇點用過
就諗住玩玩下噴D落蟻度,即死
之後每日見到都噴幾下,一個星期就冇曬影
有你唔知姐 除非你間房密封
仲話:(每個屋企嘅廚房都有昆虫,三十幾四十五分鐘隻蟑螂都可以話平常

昆虫
咁耐都無人講 而家連登無人care殘體
蟻好難避 我屋企連廁所都有 去屙個尿 後返房成日發現身上有蟻
蟲囉 得未
我都係 但始終返黎 殺他死 biokill 用過哂 都唔知邊到黎
但牆身太多好細窿
而家我用白膠填左佢
煩士林 hold得耐咩?
蟻粉筆巴打有好介紹?
自己做足 但屋企人唔係 成日打開個垃圾桶唔知做咩
唔好話3,40隻,我一隻已經搵拖鞋拍死佢

直頭覺得你好慘

btw 可以由你帶頭做ga

廚房多大強,無]非得一個原因,就係食物

冚唔好/食物碎屑跌落地

你係有心ga, 搵個weekends, 同個廚房做深層清潔
想我揸你對波咪出聲囉!
唔洗用咪d鳩招!
點解我飲樽裝水就係因為係裝水既容器晚晚都死啲蟻係上面
有嘢食嘅氣味好快吸引到佢哋
如果無路線
有冇牌子睇
唔會 我成日望牆身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞