阿Mo壇嘢傳媒永遠都focus喺清醒狀態 從來都冇講過活動能力

35 回覆
52 Like 6 Dislike
其實係咪默認咗佢下半身係郁唔到

Viu 仲要講到醒返係天大喜事咁…
下半身?郁到條頸都好難啦
癱仔mo哥
Pop子點睇
智力正常既都知佢一早全身癱瘓
下半身係指對腳
阿mo明顯唔只咁少
仲有完全冇提過佢有冇毀容
咁大個mon壓正頭,塊面會冇事?
只敢提可以簡單溝通
癱仔mo 哥咪笑
同埋好明顯so ching 應該俾人撳住咗個口
淨係可以俾hints引attention
本身都…
我懷疑佢連個頭都擰唔到
佢老豆成日話佢講嘢 都唔知係真定假
MO已移動唔到

阿mo每日視角
佢老豆擺明大話連篇
連佢老豆都係咁,你想記者講乜
鏡粉目前情況 : 等緊Mirror出黎啦,屌你

阿Mo ? 邊撚個黎架
都廢人一個啦,樣係點有咩所謂
清醒先慘
明既
生意
有進展

app logo
每月迎新禮物 免費換!
下載APP
Yahoo logo
Yahoo新聞
【MIRROR 演唱會事故】阿Mo脫離呼吸機 傷後首度公開發言:已接受將有長時間治療 會安然面對
2022年9月10日 22:50
【MIRROR 演唱會事故】阿Mo脫離呼吸機 傷後首度公開發言:已接受將有長時間治療 會安然面對
MIRROR 今年 7 月紅館演唱會第四場演出發生嚴重事故,一塊巨型屏幕在表演期間突然墮地,舞蹈員李啟言(阿Mo)仍在醫院留醫,情況嚴重。其父親李盛林牧師今日(10 日)透過家庭發展基金會總幹事羅乃萱的 Facebook 發出代禱信,首度提及阿Mo向外界表示「我已經接受了自己將會有一段很長的時間在醫院治療,會安然面對。」

另外,代禱信亦透露經過五個星期的治療後,阿Mo已經脫離呼吸機,但可能會引起痰液積聚而出現併發症,呼籲繼續為他的呼吸復康代禱。

適逢中秋節,李盛林牧師稱一家可以與阿Mo在中秋小聚,形容「那份團聚的喜樂在患難中倍感可貴。想到那些因各樣困難不能相聚的家庭,願我們能在天父的安慰下彼此記念。」

治療方面,阿Mo過去一星期開始第二階段的治療與復康,提到他與父母分享密密麻麻的「治療日程表 」,父母則擔心他的身體負荷不到,「除了希望各專家的先進醫療方案能夠改善啟言的狀態,更祈願創造的主開通這些神經信號的傳遞。」
Pop子等緊《季前賽》,阿mo只係幫過Mirror跳舞既契弟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞