新加坡11月搞金融科技節疑要求與會者「二揀一」

122 回覆
193 Like 3 Dislike
有官場中人指,「香港金融科技周」每年定於11月初舉行,新加坡決定同期舉行,確令人關注背後原因,而目前距離11月仍有一段時間,屆時會否放寬入境措施,由政府整體考慮後作決定,目前言之尚早。

班廢柴果然行慣左 人治 以為咩都係自己嗌下就有 就可以執行到
時間? 我11月頭開 佢地咪飛過黎囉
衰D講句 你10.1 都未開 已經等死無分別啦 不如直接唔好搞
阿mo件事可能已經預視咗香港嘅未來
https://lih.kg/3140393
如果比我揀,去新加坡啦
利申:現實嘅我冇資格去
take it for granted太耐,一變就唔識點應付
0+7都係7日黃碼係酒店食room service
香港請幾個本地老臨扮下野出席就算啦
襯你病仲唔攞你命咩
香港由一堆on9管
以為d公司話黎就黎
唔洗時間搵vender,agent set場,design之類
到時黎兩條友企係到講野囉咩野都冇
香港撚有金融科技咩
林鄭呢條仆街冚家剷玩爛咗個制度啦
高壓統治完全唔理市民感受
要顧及外國人感受咪柒囉
希望可做到「輸短贏長」

>>口吻咁似財經台蟹撚咗嗰班老散
新加坡日日贏,香港點反擊好
比坡仔玩到一棟都冇
人地以為自己去醫院
唔知而家 ... 寵物大醫生係唔係同比卡超打緊交?
人地仲話羨慕香港有習近平帶領
真係訓著都笑醒
放心, 我地要自信, 佢地一定會選香港
所以一開始已經冇"揀"呢樣野
對鬼佬黎講香港都唔係考慮入邊
比卡超好似冇權咁
冇鬼用

SET場 行SOP 執D細微野
邀請 -> 金融機構D人都要睇下有冇時間 ->internal 行程序

我當set場 比你話哂事 搵返班方倉專家 用1日黎set 唔請Vendor

點解新加坡 要特登揀呢日黎打
因為只要有一定既金融公司願意轉場去新加坡event
人地公司book撚左機票去佢個邊 咪唔撚洗理你香港幾時開囉
再唔係派個代表聽下咪算

仲係度諗
十足十 當年apple賣新機 nokia 仲係度推觸控舊機咁款
體驗下陀地港女staycation嘅玩意
加針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞