每年睇完發佈會都會諗返第一代果陣

311 回覆
671 Like 133 Dislike
https://youtu.be/VQKMoT-6XSg
幾時先可以再體驗到果種革新帶來既震撼而唔再係每年改勁少少既交功課
轉返實體鍵盤咪革新囉
老老柒柒
其他公司開發佈會啲innovation都係咁上下
每年睇完發佈會最期待就係你呢d ON9 仔開埋呢d 眾人皆醉我獨醒嘅post
咩0 創新呀、蘋果已死,年年都聽唔厭
Apple領頭羊
因為已經無貨交
係第一代先有咁的效果

之後都係 CPU, camera, monitor
要達到連登仔要求,我估要出到立體影像先至收貨
他日將來真係電話上做到咁就可以立體影像睇AV
要係出全新product 先有可能有呢種感覺

手提電話已經進步到樽頸
其實你都未用得晒部機嘅所有功能,仲想要啲乜嘢突破
如果講緊近兩三年電話發佈會最震撼既,
應該係三叔摺芒機。

但比起摺芒,過億像素電話,軟件等等,
我反而覺得如果有人做到電池科技突破,
例如4000Mah 電但平時1500mah 既尺寸,
或而家既尺寸,但可以煲足24小時劇唔洗差電。
抵你比flip fold 搶晒個市場
Flip Fold其實只係食番自己S/Note嘅市場
Mon底前鏡頭
Touch ID
Type-C
藍芽無損音質
AR實景導航
大撚把 不過我諗Apple要多十年啦
如果可以單手開到好似以前啲摺機咁真係會心動
有兩個方向,發展到成熟就好震撼。一個ai,一個真無線叉電。ai要發展到同一個10歲以上細路交談咁流暢先叫成功,唔係依家咁每句指令都要喂 siri
無線叉就要好似wifi咁,去到特定範圍,入密碼就可以叉電
Flip都得嘅
不過開完之後只係一部普通size嘅手機就冇咩特別
Apple Silicon好震撼喎
部MBA快咗好多同電量no.1
我大鄉里第一次拎上手得覺得個摺位幾正,無乜影響到個Mon啲顯示

不過要用手指公推幾次先開到
其實呢度好多人對「創新」嘅定義只係自己鍾意/有興趣嘅嘢
多過一啲真係新嘅嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞