英國點解咁多隱藏收費?

54 回覆
124 Like 19 Dislike
但佢問都冇問就自動幫我join
national express 都有類似嘅嘢
join 左佢推介嘅服務
下次買飛就有十幾磅cashback
但下面細字就話要俾十幾磅月費
英國係咁,勁多合法或者灰色地帶呃人。
應該會有問
因為我都差啲中計

會問你想唔想買完飛收cashback
登記果時唔顯眼嘅地方寫住兩個月後收錢
佢個cash back system 要收錢
係好多古惑野要碌大隻眼睇
要退要改先知好
一定有問 係你唔小心禁左
講英國收費壞話視為損壞大英形象,五毛認證
一野可以ban曬藍狗入list
古惑野點少得果啲假parcel假royalmail假nhs sms
我知我個人資料洩露晒
但響香港都係架啦
但邊有咁多假sms
呢度啲人等錢駛
有冇諗過人地咁先係正常,只係港豬以往過得太著數
有好多啲提供比學生既服務 成日都話有折 但次次啲隱藏收費仲貴過外面自己買
我幾年前試過,扮聽唔明即走
 第一樣即係點? 睇唔明
英國佬如果上年有交稅有wfh就可以reclaim番d稅
即係你公司代人退稅? 收人48% fee?
真係未聽過好人好者claim tax relief from HMRC

Who can claim tax relief

- your job requires you to live far away from your office
- your employer does not have an office

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞