Dc fever 每月大獎?每月最佳入塵獎吓話?

64 回覆
51 Like 15 Dislike
https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=33734
大佬咪癲啦,右下角2粒塵盲嘅都睇到啦吓話?
UFO黎
人地睇相睇構圖
你走去聞相睇Pixel

但係最深色嗰粒放大嚟睇係長方形
究竟係咪真係塵
構圖都唔靚得去邊啦
大廈,船就黎貼到邊位,邊忽靚?
ps 我無相㗎,廢時一陣連登仔又問我拎相出黎睇,睇完又屌
你幾時見過國際攝影比賽會有塵都得獎?搵到一張,我幫你含
天才
呢兩粒又真係太過份既,lr都唔撚用
頂底太貼
左邊大廈斬半
呃撚含
張相咁低清,兩粒都係方方地,仲要一粒淺一粒深,就咁睇未必100%係塵

再講,之前有條連登仔輸Q左比賽上黎扭計話人疊相又唔敢投訴
會唔會嚇到依位師兄唔敢執走果2粒野怕比人公審啊
兩點野似係船黎
呢啲搞咗咁多年既濕鳩奬
樓主洗唔洗咁認真呀
上得連登點會認真,拎上黎笑吓佢,人地又笑吓我
大家互屌互笑發洩姐
講開又講,如果大家影完先發現粒咁嘅嘢,會唔會真係p走佢定就咁算數
發泡膠箱

用嚟埋岸
問得都弱智
因為佢真係弱智
唔係塵
樓豬屌錯人一句對唔住都無
樓主出嚟面對
美國《國家地理》攝影大賽一直在業內具有極高聲譽,能在這個全球性的高水準影賽中獲獎,是很多專業攝影師夢寐以求的榮譽。

攝影師哈利·菲什(Harry Fisch)曾收到一封「金光閃閃」的准獲獎郵件,上面通知他拍攝的照片《恆河邊為祈禱做準備的人們》,剛剛入選成為《國家地理》雜誌 2012 攝影大賽「地方」組別的獲獎作品,請他向組委會發送作品原片。

然而他的興奮並沒有持續多久,在收到該獲獎作品的原片後,組委會告知菲什他失去了獲獎資格。因為他利用 Photoshop 抹掉了原片中,靠近畫面右側的一個白色膠袋,而該大賽禁止採用任何數碼化手段移除照片內容。

來源支那01
基本上比賽都可以俾你移除塵點
條友移膠袋梗係唔撚得
仲有個例子係支那第十七屆藝術攝影展有個人幅相粒鈕被自動當做noise刪左
點都好樓主出現左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞