國際航空樞紐現時情況

251 回覆
959 Like 3 Dislike
BA:寧願客機當貨機連留學生生意都唔柒做,去到12月先載返客

法航:直頭去到12月先有返機

荷航:一個星期兩班機,仲要中停曼谷

漢莎:一個星期開返6/7班機

瑞航:一星期一班

AY:一星期三班

唔知政府啲高官有無諗到就算比你11月真係開到關搞七欖/開到峯會,到時無咁多機載人嚟就真係得啖笑

要知道,所有航空公司出flight schedule 都係quarter/半年半年咁出,就算你到時話全面開關人地都唔會話即刻就飛到嚟,特別係而家全球航空業都人手短缺之下邊個地方遲解封就只夠等人地請返足夠嘅人先會飛返嚟你度,人地係出面大把生意,做乜仲要show你先
成日溶9人哋,比我都唔載客啦,載客又要幫手CHECK有冇BOOK酒店有冇PCR,9咁多額外野做。
政府玩呢啲先係真正嘅「和你飛」
而家就無溶嘅,但人地出面大把生意
飛香港?不了
有客中就溶架啦,唔係咩?
比咗咁多錢國泰緊係要搵下錢先啦
11月d活動都無諗過搞得成
係吹下水氹下班商人者
「暫緩」咗
一開頭話d 留學生播毒呀嘛 唔撚飛囉
上年11-12月開始咁型玩鳩人禁飛晒啲機
仲捉晒人地crew人去隔離
金融峰會就真係想搞嘅
但人哋都唔show你

講真,單純係開個會而家仲洗唔洗特登飛嚟飛去呀而家,不嬲都係networking最緊要架啦開實體會。

去老蘭飲酒中出港女都唔撚得我特登飛嚟把撚咩

政府真係唔撚明個世界點run架喎,連大陸傾deal都係響餐枱上飲撚完/去卡拉ok叫幾條女屌完就傾成架啦
無錯
三年前去機場度唱歌都唔知為乜
以批官嘅智慧真係有機會的,不要看得他們那麼高 佢哋覺得成個世界要就住佢哋嚟轉架

一係身在其位就算知都唔夠膽出聲,身不在其位好似肥馬咁都話香港堪憂啦
開峰會/七欖都係政治任務啦
問題你搞政治任務都要有配套架
你諗到政府咁醒

有國際視野有腦就唔會搞到今時今日啦

你叫佢地錄音機式不斷講:一國兩制堅定不移行之有效堅決反對。。。。。。。。。
講足3個鐘就叻
依兩年送過三次機
成個機場靜撚過靈堂
所有鋪頭閂曬包括無印
我已經次次都係去T1 想知T2依3年係咪已經當執柒左
維珍:出年3月先有機

T2直情拆撚埋啦
屌 原來係咁 完全唔知

冇得老蘭飲酒扑野屌西
人地撘咁耐飛機黎香港把撚
仲有新gay內亞一星期一班
正苦:我只示範一次
Ching,開始要跟緊啲新聞,呢個政府部五時花六時變,大家都知㗎啦😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞