覺唔覺得溝到日本妹死而無憾(有片)

314 回覆
777 Like 146 Dislike
有時候日文要扮廢先溝到女佢哋會覺得好得意
專家老老實實食過幾個?
架妹世界第一
仲有British pub
你想中國女人分你身家?
Lm
好想屌日本妹呀

點先屌倒呀
去日本/歐美留學
Hi 大師
日本妹,和服,祭典,美食攤位,煙花,夜晚

呢幾樣野加埋真係不得了
射了
其實我地係咁叫佢自便任夾,點知佢都係拘謹,我又怕佢唔鍾意食,唔想逼

第時先知道
之後見佢家長係我畢業旅行,一去就三十日,第十幾日先見,咁我儲暑期工錢錢唔多。我一問老婆我要點樣準備,佢叫要着得「士正」啲同準備開場白。

咁我睇Monitoring啲見家長同youtube片,全部都好正式又西裝又皮鞋呔。咁我唯有加錢大行李出發,入面好小心咁放西裝皮鞋,佔左三分一個唊加幾KG,三十日都拖住廿五KG行李出發

咁到見家長嗰日玩得熱又成身汗,換左西裝加旅行背囊同行李箱同禮物,已經柒到爆。老婆仲要叫我響佢屋企樓下等,滴晒汗咁頭又散亂。

感覺成個舊時大陸佬搭九廣鐵路到埗,兩個紅白藍膠袋兼擔挑在肩咁

上到去又多幾樣柒野
因為外母最平易近人,所以趁外父要應酬兼細佬要練波空檔去拜訪,咁我準備左開場白自我介紹,鳩背既我日文只有點餐程度

點知一入屋就緊張得濟,又して又くれて勁混亂,中途唔記得要點講,成個場面就係外母好俾面咁微笑等我努力講完、老婆就遠處幫我打氣慢拍手、我就滴住汗Lag機,依世都記住嗰下世界好似停頓左咁

之後入廳見到矮枱同墊,已經心知不妙老西冇可能跪坐。原來老婆係叫我smart casual就ok,佢冇諗過會full suit去,但見我咁緊張又專門帶黎就想整蠱下我,冇阻止我着老西,就叫我去廁所換番運動衣。

咁入到廁所換完衫屙個尿,見到咁好服務有拖鞋俾我用,咁一換完就着廁所對拖鞋出黎行,撻噠噠咁,又柒一獲

跟住就外母準備左好多靚生果切黎食,又俾我睇老婆畢業同753相等等...咁我一直跪住好痛咁唔夠膽出聲,我嗰刻終於明白當日佢響酒樓既感覺,之後俾佢地笑我太拘謹,叫我盤腳坐就可以了

點知傾傾下,佢老豆應酬早左完番左屋企,入到黎你眼望我眼,外父一句“Domo“就入左房,二十分鐘後同外母講野,隱若聽得明既“Nande, Suit nai?“類似咁。之後佢加入小枱一齊坐,我又重新自我介紹

之過半個鐘佢細佬打黎話踢波練到拉親,叫人扶佢上樓,我唯有自動請櫻去幫,咁就無端端成家人見晒,由我老婆做翻譯麵包。

但之後外母話我好認真對待,所以嗰日開始好放心交個女俾我,之後一日約左我同老婆沿江之島行,仲幫我地求支姻緣簽,我嗰日仲要因為肚痛搞到爆石爆到遲到。明明咁老尷既一晚都放心,外母多謝你

你仲係東京?
唔識日文唔響日本,外國住緊
以為啡頭髮係你老婆
不過好青春
就算當地人 第一次拜會對方家長都如臨大敵咁
英國
見親家好大壓力
Push
冇乜所謂
羨慕巴打
溝law
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞