仲量聯行主席:就算通關,是否仍有這麼多資金流入香港

21 回覆
22 Like 2 Dislike
不應對通關的影響太樂觀,維持下半年跌勢較急,全年樓價跌10%的看法。仲量聯行香港主席曾煥平:「沒甚麼可令樓價短期內突然反彈,因香港經濟越來越差,疫情亦再一次不受控,內地現在經濟出現很大問題,房地產市場亦『出事』,我相信就算通關,是否仍有這麼多資金流入香港?」

https://www.i-cable.com/%e8%b2%a1%e7%b6%93%e8%b3%87%e8%a8%8a/54146/%E7%A7%81%E4%BA%BA%E4%BD%8F%E5%AE%85%E6%A8%93%E5%83%B9%E6%8C%89%E6%9C%88%E8%B7%8C1-6-%E5%89%B5%E8%BF%91%E5%85%A9%E5%B9%B4%E5%8D%8A%E4%BD%8E-%E5%88%86%E6%9E%90%E6%96%99%E8%B7%8C%E5%8B%A2%E6%9C%AA/
唱衰香港
背後一定又係外國勢力啦
散播仇恨言論
HK = china
業主比較保守,國安法有助穩定樓價
就快業主平賣= 違反國家經濟安全穩定
咩撚嘢中文嚟
我相信,後面就搭句敍述講佢相信嘅嘢
我想問,就問一條問題加問號
而家我相信,一個問題,即係點撚樣
老貓有買大灣區樓?
買黎做乜野
係咪養女貓
佢愛蟈
唱衰腥港,国安警仲唔出嚟做嘢!?
講乜都得,係真話唔講得
仲記外國勢力
反問嚟 即係冇
老貓為國捐軀
老貓我好專敬你
老貓快尐用QUOTA番深圳睇樓
樓市真係會彈 有好幾個親戚朋友話通關後要來香港買樓 話穩陣啲
咁樣唔係反問
反問本身喺語法上都係疑問句式
只不過根據語境足夠令人明白個語意
個問題本身唔需要回答
但仍然係疑問句式
但佢咁係將兩種句式撈亂咗
屬於語法錯誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞