Mirror三子ig訴心聲 Jer燭光下憑歌寄意:捱到太累 被人無端指責

94 回覆
36 Like 114 Dislike
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20220829/mobile/bkn-20220829080520500-0829_00862_001.html
人氣男團MIRROR紅館演唱會上月(7月)28日發生墮屏意外,受傷的舞蹈員李啟言(阿Mo)至今仍在深切治療部留醫,昨日(28日)是意外發生後一個月,MIRROR成員柳應廷(Jer)突然於晚上凌晨3時開直播,畫面全程拍着蠟燭燭光,背後則響起他翻唱歌手衛蘭的歌曲《呼吸之間》,歌詞中「停不低思緒有時捱到太累我知」、「無端給指摘偶然頹喪你很介意」,彷彿述說受事件影響的低潮心情,憑歌寄意。直播維持了約6分鐘便結束,Jer事後亦有將片段上載於社交網,並留言:「Take a deep breath.(深呼吸一口氣)」鏡粉們紛紛送上支持。

另外,成員Stanley(邱士縉)日前於社交網上載有「Hope(希望)」字眼的畫像,似為阿Mo打氣,而成員Edan呂爵安則上載粉絲包場支持其主演新戲的片段,默默答謝影迷愛戴。

原文網址:MIRROR紅館意外後一個月 Jer深夜直播燭光高歌:捱到太累 | on.cc東網 | 繽FUN星網 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20220829/mobile/bkn-20220829080520500-0829_00862_001.html
好撚煩
直接收山啦
12子腸又擦下存在感
佢地眼中驚自己荷包無水
又刷存在感
出左事之後, 好似得一,兩個鏡仔提過呀mo, 連suppose同佢最fd嘅AL都隻字不提, 好心寒
希望呀mo起得返身果陣 mirror就回歸樂壇
一齊聲討公司仲實際啦,又扮可憐,阿mo慘過你地一百萬倍啦
試下個水溫先
攰乜柒 你有糧出
公司叫你跪低含撚都要含啦
兒登趕住去踢波 大把水
收皮啦
一個月就姣婆守唔到寡咁
收皮啦
尸兄都未出聲佢會唔會冇錢供樓
要怨就怨你公司成事不足敗事有餘囉, 演唱會都搞唔掂仲要咁嚴重意外
叫姜b用作品說話啦
jer唱歌係好聽 唔想抽佢水
金jer都淆啦
高位入手左錦上路個盤
手停口停
邊有錢供樓
唔奇
尸兄本身都無乜job
但首九真係堅揪好聽!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞