累劈近一成! 粉嶺碧湖花園大兩房戶 498萬元沽

23 回覆
8 Like 2 Dislike
美聯物業粉嶺碧湖分行聯席區域經理周志強表示,粉嶺區內二手買賣一度冰封,惟個別業主減價求售,令減價盤迅錄承接,該行新近促成碧湖花園大兩房戶,劈價約一成以約498萬元沽出。

周志強表示,成交單位為粉嶺碧湖花園1座低層C室,實用面積約441平方呎,建築面積約568平方呎,屬大兩房間隔,客飯廳方正實用,易於擺放各類家具。據悉,單位早前以550萬元放售,經多次調價,加上雙方多次議價,終以498萬元沽出,累減52萬元,或近一成,折合實用呎價約11,292元,建築呎價約8,768元。

原業主於2018年12月以約525萬元購入物業。
開始到2018 買都蝕......
北區咁遠唔計
大陸地區唔計
悲情城市唔計
粉嶺仲有5球仲想點
北區d樓有排跌
樓齡超過20年 d新樓又係咁起
舊樓根本唔值4百萬
去返2003年樓價先好再提
2018買 蝕係合理
果陣樓價升到痴左線
過萬cls
施生指數好似反映唔到?
2018係香港樓市高位嚟㗎喎,8月份跌到19年1-2月左右
反映左
2018年8月
2019年6月
2021年8月
3個最高位

2018年差唔多全年都係扯緊上去
2019年尾開始 社運+疫情開始 就跌左一波
保升中心IT9,同期,當時一大班gogogo支持早買早享受
摸頂接火棒俾AA呃
大2房都穿5球
早幾個禮拜果單400呎580萬諗極都唔明咩事🧐
有裝修,一買即住
真喎,大西北呎價一萬基本野啦,而家有11xxx$呎仲想點
唔開關之下

賣完one innovale

相信就慢升返

北區區內無新樓供應 要等到2027-2030

開關就唔洗講北區樓低水 依家過海咁方便
賺左住唔計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞