移左民就唔好日日唱好英國plz

39 回覆
45 Like 68 Dislike
真心過左黎之後,唔想咁多香港人過黎
少d 人同你爭,搵食都易d
殺多班尾班車既人黎,一陣原來成班西人黎,整臭香港人個朵就唔好啦

過左海就神仙啦,香港有事我地會幫返香港人既,唔好日日叫人過黎啦
過得好唔好同屋企人交待就得,唔洗同全世界講。

我淨係知宜家香港物價貴到我英國份糧都食唔起,老母話新鮮排骨一人食四粒,兩個人八粒就五十蚊... ... 五十蚊夠我成家係呢度食三餐,你就知英國係幾窮既地方黎,第三世界咁款,香港世一呀。
留低先係最好, 你識乜
香港好食好住, 交通方便, 世一
啱呀 我都唔想成日聽到踩英撚 踩港撚互相鬥法
如果冇人移民
第日邊個納稅養你過世?
修橋整路啲公帑 和醫療福利邊度嚟?
咪係,地鐵有data network,又有冷氣最緊要
而家進化到移民狗,留港撚

互相對立

尋日響汽車台見到有移英巴話響英國考到車牌

有留港撚話
快d全家撞車死,痴撚線
唱好唱壞都唔好啦 好撚煩
移個民啫 又要吹奏依樣踩果樣
移咗民嘅靜就得啦 係要成日咁多嗲
一來成日唔抵得畀啲啲紅媒撚 心諗香港啲輿論咁上心做乜 二來真係新屎坑 覺得啲嘢相比香港好好多又盛

都係果句 移咗民嘅就靜啦
成日唱好只會吸引咗嗰啲貪小便宜貪教育貪福利嗰啲冚家剷過嚟⋯⋯
知道咩係公義,自由民主價值嘅人,係唔需要你勸說都會揀個適合嘅時機過嚟。
移個民啫
真係唔係仆街咁大件事

真係唔洗成日用香港紙水話英國呢樣平果樣抵

好多local活響水深火熱之中

有留意開英國新聞都知份份報紙無邊日唔報道cost of living crisis

我地移到黎就靜啦,local 聽到我地乜7都話英國物價低好平好抵好銀耳架
大家都係巴相煎何太急

何必要玩到移民就死全家

留港就抵撚死呢

你知我知單眼佬都知,香港無可能全部人有能力走到
得兩種人會咁得閒日日上連登嘈移民&留港
一種係五毛大家都明
另一種係為嘈而嘈,純粹想上網發洩嘅失敗者 / 精神病人
呢啲野由高登時代就已經有,只不過以前未去到咁影響討論,直到咩洪元帥、熱青城普嗰陣先玩爛晒

心水清嘅人自然會分到邊啲係正常人講嘅野,邊啲係廢話
但想聽有用資訊嘅其實唔應該上連登
但我上既係fb 都有好多
佢唔係唱好俾你聽
係俾自己聽
去firm自己嘅決定係冇錯嘅
中國香港最好
本人建議你講嘢客氣少少
利申:晨早移咗民撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞