大家忘記左,其實上年古生都有套《真·三國無雙》,亦係古生既天下一電影製作

29 回覆
9 Like 10 Dislike
大家忘記左,其實上年古生都有套《真·三國無雙》,亦係古生既天下一電影製作,預算大大話話都三億港紙,不過唔知點解大家唔支持,要到今年呢套《明日戰記》先話支持?

丫咪臭係
林雪
無啦啦自插兩刀先係戲玉
呢套係天一,唔係天下一,發覺真係好多人唔識分
Hater/嘩眾取寵係唔使識分
是鳩但但
由導演周顯揚及監製杜致朗創立的天一電影製作有限公司,致力製作優秀的華語電影及劇集,同時以培育年青影視創作團隊為目標,期望為觀眾提供與別不同的觀影享受。

你岩,但點解唔支持?
因為香港好少出科幻片
真·三國無雙都係CG科幻片
天下一電影製作有限公司 (英語:One Cool Film Production Limited.),是由男藝人古天樂成立,位於香港的一間電影投資及製作公司。成立於2013年,為天下一集團旗下子公司
蕭生jr.

不了
如果你認真問我
當年套真三國,係蕭定一買IP返黎諗住掠一筆,針對既觀眾本身就係打開機個班多過其他,IP本身既作用就係咁
但真三國拍得最大鑊係佢劇本改到奇奇怪怪冇啦啦多個鑄劍堡堡主,將人地個IP改到不倫不類,本身應該係單純既商業操作都搞唔好,比人睇唔起係正常,加上佢D CG一睇就知係9流流

明日戰記好唔同,你話佢幼稚又好懶熱血都好,本身大家都知古生條友係玩具撚,星戰迷,多年沉迷係自己個玩具廠到,終於叫做左幾十年戲,有一定資金同人脈,拍一套自己想拍既野(坦白講個劇本之所以比人屌成咁我覺得佢自己有份做成,因為佢唔似係一個有深度去設計劇本既人)但你冇得否認係呢幾年香港好多電影圈既人唔係因為佢keep住開戲keep住養,真係會執好多,所以早幾星期先會鋪天蓋地好似一呼百應咁去撐佢,同埋佢拍呢套片之所以多人支持,個道理同room一樣,明知有唔好既地方,但正正呢套就係佢由衷之作,而且退幾步講,CG真係做到野,對比返三國個套,有邊一樣叫似樣?(唔計林雪)

蕭定一何德何能拎去同古天樂做比較?先唔講養人,淨係HMV收返黎之後都keep住炒人,連人都養唔起仲欠成幾億要佢老豆還,你覺得呢2個人真係有可比性?
咁認真覆hater
Respect
星期六晚係特別得閒
天下一係天下一旗下有咩問題?樓主係唔識字定點
我講緊天一啊,唔係天下一啊,定係你google fake 撚左
呢個留言堅好笑,樓主可唔可以自己置返頂
樓主唔好潛啊喂
嘩,屌佢老母呢套垃圾到唔敢睇啦
個樓主戇撚鳩

樓主....好快D上水啦....過左七月.....要等下年先開門架啦
樓主pin this thanks
記得個關羽又瘦又矮
The room
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞