香港去金門玩 求教學

22 回覆
1 Like 0 Dislike
如果唔直接搭飛機可以點去?
廈門坐船,有兩間公司去金門

有冇名?

因為咁樣我諗會平好多 比起搭飛機
我最怕就係卡左係廈門 果日冇船走唔到
如果唔直接搭飛機可以點去?

返大陸坐高鐵去廈門轉渡輪
高鐵去廈門
廈門坐船去
台灣船平過大陸船

我去兩次都係即日買飛,其實冇咁多人由廈門去金門

由其是平日

由其是平日

雙十果陣去 即場買船飛都得
巴打驚無位嘅咪預先book定位
send個email去就得
我去過兩次
第一次荃灣搭過境巴士去廈門,轉的士去碼頭再轉船
第二次就深圳搭動車去廈門北,轉的士去碼頭再轉船

老閪都唔好搭過境巴士,又攰又熱又焗又污糟
枕戈待旦
其實幾有趣,民國零零舍舍有兩個島仔係匪區境內,而支共又忍得佢先好野。
馬祖
其實幾有趣,民國零零舍舍有兩個島仔係匪區境內,而支共又忍得佢先好野。

嗰陣共產黨攻極都攻唔入,宜家就更加唔敢打啦 大陸地區僅存嘅土地 有時諗落真係幾唏噓

嗰陣共產黨攻極都攻唔入,宜家就更加唔敢打啦 大陸地區僅存嘅土地 有時諗落真係幾唏噓

好似係專登唔打
一開始共產黨登陸金門比國軍頂到
跟住炸鳩金門又比美國佬大炮炸鳩返
跟住60、70年代中美改善關係就暫時唔打
所以就變到而家咁
嗱中華民國嚟講金門福建省㗎

金門好舒服
有咩玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞