發現gym撚既衣着唔多唔少反映健身資歷

398 回覆
593 Like 235 Dislike
新手:
啱啱開始做gym,對衣着冇乜要求,又未有身形通常都係傳統大牌子一剔三間既杉,或者平平哋u記,最重要着落舒服

脫離新手踏入中手:

操左一段時間,有newbie gain,同事開始留意健身嘅品牌(gymshark, teamjoined, arro果啲)開始特登會買呢啲衫,同埋呢啲衫cutting比較好,咁啱開始有啲肌肉仔,着衣啲cutting就啱啱好顯得勁撚大隻
然後就會成日着,出街又着做gym又着

踏入高手:

開始明顯身形巨大化,之前買落嘅健身品牌已經唔係好啱着要準備買新衫
但慢慢就會發現大隻着貼身衫真係好撚辛苦一黎好易飛釘二黎其實會好唔舒服,就算係運動料
手臂太粗成日都要整個衫袖,如果唔係操操下成日都會自己走咗上去着衫又唔係好方便,操完pump咗又好難除

所以依個階段就會考慮oversize, 寧願舒服啲橫掂只要你夠大隻着咩衫都會大隻
所以大家見gym最大隻嗰啲通常都係着oversize 杉sweatshirt

都幾有道理 著oversize 大隻既話d 人都睇得出你係大隻 反而成日著緊身衫好似好揚咁
側漏小背心
我自己經歷咗依三個階段,而家開始都鍾意着大小小嘅衫
早排除貼身衫除到件杉有撕裂聲
通常唔著

咁女仔呢?
80 90年代電影啲gym佬都係咁
高中低手都係瑜伽褲
呢個算唔算樓主理論既例外
唔止肌肉,底褲都係一樣道理。

起初細細條 求其著呀媽幫我係街市買嗰啲底褲。大個左,開始變大碌,就買啲sexy啲 CK 走唔甩,成個袋形出曬黎。
宜家因係太大抽,反而著番孖煙通,若隱若現男朋友話好鍾意
飛釘點搞
我着到gymshark大碼size,但都係覺得slim fit好着啲
oversize好焗嘅感覺
出街會着u記oversize
成碌杉咁
自貼pls

Hi
咁著風褸嘅人資力如何?
清條撚好bulk
9成9瑜珈褲
但有啲高手師姐會著下瑜珈短褲
漏咗講姐
瑜珈短褲係重撚正
有無攝股罅凸欏款嘅瑜珈褲
bigger than u
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞