理大新主校門揭幕 林大輝重提理大衝突:令人痛心憤怒 但暴亂不能阻擋港府落實一國兩制

15 回覆
2 Like 36 Dislike
理工大學重新設計的主校門揭幕,校董會主席林大輝致辭時重提2019年理大校園被破壞一事,說暴亂不會阻礙大學發展。

林大輝:「2019年11月社會暴亂事件令大家今日身處的主校門及廣場滿目瘡痍、殘破不堪,場面觸目驚心,相信大家依然歷歷在目,學校的運作被迫停頓令人痛心及憤怒。暴亂絕對不能夠阻擋特區政府準確貫徹落實一國兩制,亦一定不能阻擋理大持續健康發展。」

https://www.i-cable.com/%e6%96%b0%e8%81%9e%e8%b3%87%e8%a8%8a/52954/%E7%90%86%E5%A4%A7%E6%96%B0%E4%B8%BB%E6%A0%A1%E9%96%80%E6%8F%AD%E5%B9%95-%E6%9E%97%E5%A4%A7%E8%BC%9D%E9%87%8D%E6%8F%90%E7%90%86%E5%A4%A7%E8%A1%9D%E7%AA%81-%E6%9A%B4%E4%BA%82%E4%B8%8D/
找左數未?
係勒係勒,而家無外國大學同你開心share,威豬勒
我咩都唔知
我淨係知你曾經話過
你間學校學生攞到奧運金牌會送層樓比佢
一國一制
噏乜柒? 笑撚死人
乜仲有『一國兩制』咩?
一國兩制係為左水鳩香港人買淘寶野繼續比運費
整個新校門都搞揭幕儀式,搞個儀式都要宣揚一國兩制,神經病

一國兩制真係完善實施咗就唔駛不斷藉機宣揚,台灣真係屬於中國嘅話就唔駛不斷重覆講
1967年中共係香港搵鬥委會周圍放炸彈恐怖主義,確實無阻礙到只係學院嘅理工升格。
大學有咩「主校門」都夠晒on9

KK園區就肯定有大門
屌你老母
https://youtu.be/_ffaDmPWt2Q

高潮位
52:03 「We are PolyU 理大 創高峰」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞