有邊個足球員左右腳都咁勁?

211 回覆
1 Like 7 Dislike
蘭尼
傻丹囉,但初期太撚重炮,兩隻腳都成日飛機
依家結左婚生性番
丹比利好似連自己係左定右腳仔都唔知
Son Heung-min is the most two-footed goalscorer in Premier League history.

The numbers show that of all the players to have scored 80-plus goals in the division, Son has scored the highest proportion with his weaker foot.

Of goals scored with his feet (so not including headers et cetera), 44 per cent have come with his left (37 out of 85).

https://theathletic.com/3287368/2022/05/01/son-heung-min-the-premier-leagues-best-two-footed-sharpshooter/?amp=1
丹比利
當年我曼最鐘意朗同Nani
遠射勁撚到仆街
認真答: 德國三劍俠 布林美 Brehme

射十二碼是用右腳

https://youtu.be/qZ95ymEZwRE
希望老鳳唔會俾人問到發抆憎
你搵返啲片
有年歐聯決賽祖記互射12碼階段
條友心理質素超高
射得超靚
問你邊個嚟,你就叫人搵返啲片狗撚唔撘八
son都算係表表者 勁在兩隻腳都射到啲世界波 有時真係分唔到佢邊隻腳先係主腳
佢自己都講過,唔係到射12碼果下都唔記得自己係用左腳定右腳
睇返馬甸尼d片會明顯見到佢係右腳球員,落腳係右腳落先,唔順腳都會用右腳
04歐國盃出嘅波
歐聯決賽佢唔係停賽咩
小學雞
科蘭, 睇撚到嘩嘩聲, 下下七注
尼卡沙 FT 1:2
希比左腳邊度得呀
羅港威練到逆足勁過本身隻腳

羅港威的偶像是巴西的朗拿度,「我其實係右腳,好多人問我呢個問題,踢耐咗左腳可能仲順少少。」羅港威自小苦練左腳,左右腳自小五便均能傳擅射。他在深水埗踢中鋒出身,加盟南華後被改造成翼峰。羅港威不諱言,在陳偉豪、陳肇麒和李志豪等老將前,「初時感覺係驚嘅,迫自己更努力」。

平日見到「港威」長駐球場左路,不少球迷都誤以為他是「左腳仔」,但以右腳射入南華的「港威」則披露了這個小秘密:「我自小都是右腳的,但小學去選港青代表時,因發現太多右腳進攻球員,所以就苦練左腳,結果令自己成為『雙槍將』。現時仍有不少對手以為我是左腳球員,故此可以出其不意地用右腳射門,甚為着數!」
Out of the 67 Premier League goals he has scored for Spurs, the 28-year old has netted 37 with the right foot and 26 with his left. Similarly, during his stint at Bayer Leverkusen, Son scored 13 goals with his right foot and 12 off his 'weaker' left foot.

現役真係兒子

BTW佢自己好似講過佢細個都係主要右腳
係佢個魔鬼教練老豆教到佢左右腳都一樣咁熟練
仲有Perisic
又係左右腳都好堅
下年u23新人李樂謙都係兩隻腳開角球
講真講射波綠木
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞