究竟15年前嘅人點樣揸車

280 回覆
14 Like 246 Dislike
係,大家一齊搵真係過癮好多宜家乜都靠科技好多野都無左果種群策群力既樂趣
宜家用依招識女得唔得
真心唔明 老豆老母以前個個星期都車去新界玩
從來唔洗睇地圖 連未去過嘅地方都識去係點做到
其實我覺得睇路牌方便過導航
冇錯以前啲人真係咁做
咁有gps你都可以記路嘅,實際係gps教你嘅路都未必係最好,得閒自己兜下記下路會幫到你
行得多就識行8成路架啦 唔識咪call台問再問個客
呢個真 以前真係唔影響人就唔會有事 就算真係影響到人 都唔知邊個啦
難行係指多車多燈位多撞車啦

兩個迴旋處,九龍城出口,旺角上橋位,個個都可以輕鬆塞死打爆成條路
唔行highway除左下路同大山仲有路咩
細個坐的士記得有啲會問我老豆點行,有啲真係睇住地圖嚟開車
今晚啲comment高質, 應該可能autopilot
以前停燈會開窗問格離的士狗
突然醒起好似有個廣告教你點樣背幾多號幹線去機場?
香港咁平都嗌恐怖,去到歐美你咪一上車就心臟病發
記得當年我老豆轉行楂的士,買咗呢本黎背
DOPOD年代嘅Windows Mobile喎
入錯線都夠煩
其他地方唔知 美國非downtown位一行錯
下個路口就可以u turn
好多路都係井字形

認路名同高速出入口就得
其實大家都誤會咗

坐左面果個先係駕駛負責指揮,右邊揸軚盤果個只係副駕駛負責轉左轉右,啲船長平時都係點個舵手轉左轉右架啦

到泊車呢啲高難度動作咪換位比返正駕駛做囉,所以大家見到有人泊車要換位就唔好再笑人啦,人地只係比個正駕駛坐返正咋
錦田就識嘅,清潭就麻煩落到錦田帶路啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞