靚女飲咖啡卡喉 扯番出嚟係小強

37 回覆
11 Like 5 Dislike
點飲先可以飲到卡係喉嚨
好口渴咩
我覺得下一則新聞吸引啲
係我27歲果年買左一罐咖啡,從此改變我既一生
當我奶到最後一啖好失落時,
罐嘢竟然有隻小強,唔洗講即刻去投訴

換多六罐返黎

我飲完第二罐,吊,又有小強;
而第三罐,又有小強!結果我再去換12罐番黎
當我飲完第五罐後,唔洗講,又中6罐,
但我已飲唔落了,果次係我人生第一次飲唔落咖啡

我拎番第6~12罐番去比屋企人飲,果然每罐再分別各中6罐
如是者我已經可以再換72罐番黎,人生果然充滿希望
但當我拎番去比屋企人食完後,呢72罐又再各中6罐,
我手上渣住72罐可兌換432罐既空罐,我開始感到到d驚

今次我換完拎番去比同學飲,中伏!!
又獎多6罐,即係2592罐,
點算?我已幾乎請過晒我識既人飲咖啡了!
於是我請埋隔黎班食,但冇喇冇喇,再獎15552罐,
作為靚女既我,要一次過拎15552罐咖啡係何其吃力

就咁樣捱左半年,
我手上仲有20155392罐可換120932352罐嘅小強罐,
我快要崩潰了!
難道我餘下既半生都只能活係咖啡中嗎!?

轉眼到我34歲果年,
我已類積左9.403699692x10^11一兌六既小強空罐,
為左搵地方擺咖啡,
我將同男友同居新買既家私全部當晒,
再用錢去買雪櫃黎裝,
然後每個月男友一出糧就叫佢比晒錢我買雪櫃去裝,
但真係冇辦法!!
我搵錢買雪櫃既速度遠遠追唔上飲咖啡中小強既速度!!!!

終於,係我36歲生日果日,男友離我而去,
佢一句話都冇同我講,
因為佢個咀已食小強食到硬化唔講得野。
我好對佢唔住,
但人生...我又可以點?

呢年我全個家族因為不停買雪櫃而破產,
我家族本來係中古時期既貴族後裔,
d錢洗十世都用唔晒,但竟然落得如廝田地,
而且我仲有5x10^19既咖啡未換。
部分擺唔入雪櫃既咖啡開始變壞,
d小強堆到上我心口,
我好凍,凍到失去知覺...
就咁樣一訓,唔知訓左幾多年。

我醒番時掰大眼見到個呀伯,佢話有辦法幫我,
我問點樣,佢就話只要將我手上既咖啡罐賣晒比佢,
佢就會開一間咖啡公司賣咖啡,
等人買左後再拎小強黎換,

比如10個人買左10罐,
走番黎獎60罐,佢就前後清左70罐;
果60罐再獎360罐,佢再比,又清多360...
如是者向全世界輻射出去,最終就會解脫到

我恍然大悟,一路多謝佢一路→即走,
走左成百米遠後我回頭問佢係咩人,
佢答我係瑞士人,叫亨利內斯特萊。

雀巢公司,就係佢成立。

改返好了
係我27歲果年買左一罐咖啡,從此改變我既一生
當我奶到最後一啖好失落時,
罐嘢竟然有隻小強,唔洗講即刻去投訴

換多六罐返黎

我飲完第二罐,吊,又有小強;
而第三罐,又有小強!結果我再去換12罐番黎
當我飲完第五罐後,唔洗講,又中6罐,
但我已飲唔落了,果次係我人生第一次飲唔落咖啡

我拎番第6~12罐番去比屋企人飲,果然每罐再分別各中6罐
如是者我已經可以再換72罐番黎,人生果然充滿希望
但當我拎番去比屋企人食完後,呢72罐又再各中6罐,
我手上渣住72罐可兌換432罐既空罐,我開始感到到d驚

今次我換完拎番去比同學飲,中伏!!
又獎多6罐,即係2592罐,
點算?我已幾乎請過晒我識既人飲咖啡了!
於是我請埋隔黎班食,但冇喇冇喇,再獎15552罐,
作為靚女既我,要一次過拎15552罐咖啡係何其吃力

就咁樣捱左半年,
我手上仲有20155392罐可換120932352罐嘅小強罐,
我快要崩潰了!
難道我餘下既半生都只能活係咖啡中嗎!?

轉眼到我34歲果年,
我已類積左9.403699692x10^11一兌六既小強空罐,
為左搵地方擺咖啡,
我將同男友同居新買既家私全部當晒,
再用錢去買雪櫃黎裝,
然後每個月男友一出糧就叫佢比晒錢我買雪櫃去裝,
但真係冇辦法!!
我搵錢買雪櫃既速度遠遠追唔上飲咖啡中小強既速度!!!!

終於,係我36歲生日果日,男友離我而去,
佢一句話都冇同我講,
因為佢個咀已食小強食到硬化唔講得野。
我好對佢唔住,
但人生...我又可以點?

呢年我全個家族因為不停買雪櫃而破產,
我家族本來係中古時期既貴族後裔,
d錢洗十世都用唔晒,但竟然落得如廝田地,
而且我仲有5x10^19既咖啡未換。
部分擺唔入雪櫃既咖啡開始變壞,
d小強堆到上我心口,
我好凍,凍到失去知覺...
就咁樣一訓,唔知訓左幾多年。

我醒番時掰大眼見到個呀伯,佢話有辦法幫我,
我問點樣,佢就話只要將我手上既咖啡罐賣晒比佢,
佢就會開一間咖啡公司賣咖啡,
等人買左後再拎小強黎換,

比如10個人買左10罐,
走番黎獎60罐,佢就前後清左70罐;
果60罐再獎360罐,佢再比,又清多360...
如是者向全世界輻射出去,最終就會解脫到

我恍然大悟,一路多謝佢一路→即走,
走左成百米遠後我回頭問佢係咩人,
佢答我係瑞士人,叫亨利內斯特萊。

雀巢公司,就係佢成立。

改返好了

強巢公司
唔好引用啦
可能唔關生產事
小強本身係車度
之後爬咗入去

閂埋蓋點爬份去

開撚左 飲兩啖放低 之後再飲果段時間呀
諗起之前大陸飲水爆炸 之後廠商送反一箱水俾事主
果然係強國
雀巢咖啡

估唔到香港野都係咁
諗起之前大陸飲水爆炸 之後廠商送一箱水俾事主
雀巢咖啡

估唔到香港野都係咁

香港公司?
可能唔關生產事
小強本身係車度
之後爬咗入去

閂埋蓋點爬份去

開撚左 飲兩啖放低 之後再飲果段時間呀

我睇似係喇....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞