VCP Screener 全網上版

67 回覆
27 Like 3 Dislike
建個DB 將所有數據放哂入去唔得咩,既然你都用左streamlit 起左個web.
用streamlit 讀個DB 出圖

已經更新左 大家唔洗下載任何野
直接幫你screen 提高搵vcp 機會

https://carlamhs-vcp-visualizer-screener-intface-3vbjbs.streamlitapp.com
Lm
LM
想自己分析就去 carlam.net 下載csv

有每天
1)上升股數 下跌股數
2)新高、新低股數目
3)股價>50天>150天>200天均線比率
3)股價>50 天均線以上股票比率
4)20天>50天均線比率
5)50天>200天均線比率
6)50天>150天>200天均線比率
7)200天均線上升比率
8)該日符合
股價>50天>150天>200天均線比率 及 股價$10以上及最後交易日成交額>1百萬USD 既 ticker

會定時update 現在不斷向之前既交易日下載緊數據 依家大概去到6月頭左右
LM
Lm
lm 正野
支持樓主
強帖留名
富途牛牛都做到
Lm
漏左講全部股票符合條件再搵佢地 既Relative Strength 再取 top 33%

之後再計佢地「長期波幅/短期波幅」 根據大至小再排次序

同埋我會有埋上個月某一日某隻符合條件既股票既RS
日後可以排埋某隻股票既RS 走勢

唔熟牛牛 唔知牛牛有類似RS 既相對強度
上年十一月開始 連 MM都收手咁滯

要賺錢 要夾埋 position sizing
自推
Position sizing 有冇咩資料去學
睇完本書唔係好明點樣progressive exposure
https://youtu.be/0J4cKz71g5A
呢個ALL IN可以有80倍回報
講晒啲成功例子,一大堆stol loss 左無提
我近一年都係不斷stop loss
唔會all in 啦
同埋好難賺盡咁多錢
熊市係咁,無計
將條link 改short 左

https://carlam.net
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞