【颱風追擊】2207號熱帶氣旋 木蘭 MULAN (09W)

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
成日話澳門點好
而家澳門咪一樣講某個時間前維持掛三
咪講左一係掛一係唔掛
反向燈基本野啦
本身可以掛, 不過你地講到咁有機會我就唔掛
一個星期最撚辛苦嘅星期三 唔想返
有沒有人追定位
你知唔知你輕輕一句可能會攪出人命嫁
唔想濕晒返
好耐無見
就憑你呢句
聽日我去游水行山
隻眼靚到
如果10點都唔掛, 應該無咩機會掛
大交合啲預報真係
次次都係話考慮下 評估下 視乎一下情況
講廢話
其實兩邊都未落閘, 最多SMG用字係明確D話佢會諗8號

HKO: 除非木蘭顯著增強,或採取更為接近本港的路徑,否則三號強風信號會在晚上十時前維持。現時本港普遍吹強風,但受驟雨影響有猛烈陣風,離岸海域及高地風力間中達烈風程度,市民仍須提高警惕。天文台會密切留意木蘭的發展及動向,評估是否需要發出更高的信號。

SMG: 位於南海北部的熱帶風暴「木蘭」大致趨向雷州半島一帶,將於今日(9日)晚間至明日(10日)早上最接近本澳。由於「木蘭」正逐漸增強,同時「木蘭」或採取較偏北路徑更接近本澳,屆時本澳風力將可能達至八號風球風力下限,因此本局將視乎「木蘭」的發展及本地的風力變化,在晚間至凌晨考慮是否需要發出八號風球。
屌 唔係點呀 唔考慮唔評估唔視乎情況 咁搵你做囉
應該都四年啦
同埋打風時間呢度同我個post差唔多啫
明日稍前風勢強勁
明日稍後風勢逐漸緩和
之前6點前維持所以忙
而家改咗10點就得閒覆
8點後應該又唔見人
唉 聽日放假先黎8號 屌你老母天文台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞