JW與林二汶起爭執崩潰落淚,爆seed鬧爆對方:I will kill you!

16 回覆
1 Like 30 Dislike
《聲夢傳奇2》第8集紅隊藍隊對決中,因為藍隊落敗,所以要淘汰隊內其中一位參賽者,藍隊歌手導師需商討選出一名淘汰者。其中林二汶同JW王灝兒各有唔同意見,討論時JW更忍唔住崩潰落淚,仲爆seed鬧林二汶?!

《聲夢傳奇2》第6集起就進行首輪團戰。每個回合每隊各自派出學員應戰,累計總票數較高嘅隊伍獲勝,將全員晉級,較少嘅一隊則需要淘汰一名學員,淘汰人選由總監及導師團商議。節目最新播到第8集,淘汰者終於曝光。

由於呢一round由紅隊勝出,所以紅隊全員晉級,相反藍隊導師就要揀出一位學員淘汰。節目中亦播出藍隊導師陳奐仁、Alan布志綸、林二汶同JW嘅商議情況。

幾位導師都認為表現相對無咁好嘅係Duncan(侯雋熙)、Christopher(金仔)、Nicole(蕭呈謙)。而Alan布志綸就指Duncan有好潛質,唔應該淘汰佢,其他導師亦一致同意Duncan有得留低。

剩返金仔同Nicole,JW就表示佢覺得喺技巧方面Nicole稍遜一籌,佢要改進嘅嘢唔係短期內可以改到,言下之意JW比較偏向淘汰Nicole。但林二汶就表示佢由此至終都好睇重「星途」,佢認為長遠嚟講睇到Nicole有潛質、有可能會有戲劇化嘅改變,唔應該喺呢個時候放棄佢。

陳奐仁就指Nicole有種特質就係咩都唔使做已經好多人中意佢,但承認Nicole現時未能唱出歌背後嘅故事。陳奐仁指二汶話Nicole做得到,佢都想相信二汶,JW就表示佢都想信,林二汶則回應:「咁你就信我啦!」

林二汶就提議不如揀另一位學員Timothy(陳昊廷),陳奐仁亦表示:「Timothy日後嘅可能性真係超低。」不過JW坦言佢foul唔到Tim,因為佢今次嘅表現實在太好,佢唔接受要淘汰佢。然後林二汶一錘定音:「(淘汰)金仔啦!」令JW大為震驚!

林二汶解釋指金仔需要更多時間歷練,而此時JW已忍唔住流淚:「咁一係你哋揀啦....Tim同金仔.....你哋揀啦....」JW表示佢都覺得金仔把聲好過Tim但Tim今次真係表現好好,然後忍唔住爆seed稱:「二汶,I'm gonna kill you if Nicole doesn't do anything good next time!I will kill you!」

喺台上宣佈淘汰者時JW仍然情緒激動爆喊,唔少網友留言指:「二汶老師這一集就看到她很偏心Nicole」、「有無攪錯, 想foul Tim, 好彩JW有point有眼光有堅持」、「理解唔到二汶咩事」
報警拉人未?? 恐嚇?
冇人想知
唔想知
cctvb散播仇恨?
好撚慘,寫晒劇本嗌晒交都無人談論
垃圾節目冇人想知
善心打破0回覆
I will kill you!
ptsd
Who cares
個劇本好尷尬勁過大陸歌唱選秀節目啲觀眾係度喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞