爛地停車場真係泊車廢柴既恩物

80 回覆
11 Like 64 Dislike
去親領會室內停車場,心跳都會加速,自從發現爛地場,每去親一個陌生既區域,都會搵下個區有無爛地場先。有無同好?
爛地場難睇地線仲衰
有啲線都無
你試下夜晚落雨,泊一次爛地
泊緊嗰個 啲燈黃色嘅 條線又係黃色
睇條撚
爛地既車位偏窄,通常都用條繩圍個車位,夜晚泊基本上你好難睇到條繩
小心成車都係蟻
講真 爛地都有分好同唔好既
唔好果d 猛太陽都可以踩到成腳水
點解?
條線你睇到黃色就係因為佢唔吸收黃色
黃燈唔係重明顯?
後波燈不是白色?brake燈不是紅色?
有室內一定泊室內
廢柴先會好似你咁諗
照到個地下都係黃色 而且嗰邊零零些些得一盞
有時仲要唔開
佢係「」呢種畫法 嗰格尾仲要成堆垃圾起到
通常揸前啲睇住前面嚟倒車
或者直接啲跟車泊 大家一齊拍到斜曬
爛地場好撚正,竟然會減價
原本日泊8-6 $85,竟然減到7-7 $75
原本收6點要俾多1個鐘,合共$95
宜家只係俾$75,慳返$20去食早餐
係幾爽,好似去左外國咁可以頭入
純粹好奇你咩黃色燈
今日先泊完爛地 係憑感覺泊
無停車場車cam, 好易比人h&r
有D爛地一落車已經成腳泥
所以一早自認廢柴
咪傻啦有啲爛地場難泊過室內多多聲,車位窄到得半個人行到
無人租咪減價
我反而係去陌生區域要搵領展場

通常都係差唔多樣
on9仔先覺爛地好泊
地下有釘或者尖嘅垃圾 你條車胎都byebye
On 9 先覺得爛地正

之前雪藏牌渣番車 因為屋苑停車場要排隊 唯有用隔離個爛地場先, 簡直係地獄:

1. D 地勁爛 好似俄羅斯打撚完烏克蘭個d 地咁爛, 震到癲;
2. 夜晚勁黑, 唔撚開燈, 得個兩三支射燈, d 地線亂鳩咁畫, 又窄, 又黑 , 完全見唔到條地線;
3. 落完雨就仆街 一落車就成腳泥;
4. 成個場都係塵, d 車行過一陣塵飄過, 又有樹 (即係會有大量雀屎), 洗車黎係無用, 試過見到月租位有架range rover evoque, 我真係諗唔明咁貴架車點解會放呢到.

泊左兩個月頂唔順 , 好彩個陣冬天唔係雨季

唯一好處: 呢個場雪藏牌練泊車一流, 泊慣左呢個場 之後個d 地獄停車場都唔再怕
唔係揸錢七泊而啲爛地真係肉赤
我揸錢七都寧願畀多廿雞日泊露天石屎地都唔泊爛地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞