[NS]Pokemon劍盾/晶鑽明珠/阿爾宙斯討論區 #266

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
再講歷代資料片除左黑2白2係有誠意之作,其他都係得啖笑加少少pkm cap水
你睇下umus同水晶版
然後日月起連續四年都出正傳
而且全部係chur出嚟
太趕呢點我認同....
但xy 係當年出果陣我覺得絕對係5代之後接近江郎才盡既中興之作
而家睇返,xy 係好多地方game評評分都係好高

我自己排
第二代=第六代>第7代>第4代>第3代=第一代>第8代
痴撚線新鑽石珍珠我玩兩個鐘已經棄左,點解佢銷量有資格同oras比
不過如果話佢二手量係歷代之冠我唔會意外
Player base大咗 而且呢啲人好多冇玩過nds珍鑽
(我估係)
btw 講起boss難度
大家都話第2代難(特別草主)
但我想講日月d 島都幾煩,有兩個我成年人打都覺得煩煩地
主力對戰係用咩版本?見好似有比賽
劍盾
一係就等朱紫
話說遊戲銷量同隻game有冇心機好似冇必然關係
歷代最有心機資料片黑2白2,銷量輸比公認cap水之作究極日月
let's go銷量贏到心金魂銀oras....
你係咪玩緊生色違 要生幾多頁先中到
岩岩睇返銷量,痴撚線劍盾銷量已經高過左金銀只次於初代。

珍珠鑽石重製係歷代重製版銷量之冠
其實第一個星期啲銷量都係marketing嘅功勞多啲㗎啦
重製版珍珠鑽石銷量係所有重製最高,好絕望
Poken好玩啊

可惜格game最興盛時代過左好耐
Btw 國德魚拉化較係時興game(抄lel,王仔個D),本人本身麻麻呢D game
幾點有得睇?🤘🏿
咁點刷6v
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞