侵台灣領海!共軍「實彈演習」僅距高雄20公里 陳其邁說話了

325 回覆
76 Like 5 Dislike
中國打飛機
波台狗對住中國打飛機黎打飛機
睇效能啦長官就係效能差你先叫墨魚號啊
又唔見人地兩棲登陸艦做墨魚
本身自己效能差油耗高,軍費又差人地幾皮
要fing錢要嘥都睇對手先啦不自量力
咁打到台北未?
係喇係喇 中國或成最大贏家
環球時報指本次解放軍訓練將會首次:
1.導彈首次飛越台灣本島
2.首次進入該島12海里範圍
3.「海峽中線」將不復存在
講緊飛機 船唔同架 個個國家都係咁計
唔會
但會瘋拉人告人
喜劇之王: 佢走啦走啦, 快D拿把刀沖埋去, 扲返個尾彩先啦
入12海里範圍喎
一定要用防空系統攔截進入領空飛彈
講唔到好奇? 知到咁詳細嗰啲人更加唔會話你知。
等美軍走左就黎打飛機
要打就快啲打啦好悶呀
可以做潮文

十五度,西班牙人穿大衣、戴手套;西伯利亞人作日光浴。
十度,法國人開暖氣;西伯利亞人在花園裡種花。
五度,義大利人發不動車子,西伯利亞人開敞篷車遊街。
零下五度,加州人凍斃了;西伯利亞人在戶外烤肉。
零下十度,英國人開暖氣;西伯利亞人開始穿長袖。
零下五十度,北極熊撤離北極;西伯利亞軍隊延後冬季野外求生訓練,等待真正的冬天到來。
零下一百八十三度,食物中的微生物死亡;西伯利亞牛隻抱怨酪農的手太冰。
零下兩百七十三度,原子停止活動;西伯利亞人終於說:『老天,外面好冷!』
高登仔:『最近天氣開始轉涼了!』
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞