賽爾維亞同科索沃打仗?

163 回覆
36 Like 7 Dislike
多撚謝 支那

大家記唔記得四月 支那送防空系統去 Serbia
一直都係一派架啦又唔係第一日知
https://www.youtube.com/watch?v=hp9hwjdPKvc
講到巴爾幹村民大戰一定要睇呢條片
kosovo仲有成四千人nato peacekeeping唔會打啦
睇Twitter好似係邊境衝突 但已經調緊兵去邊境 有塞族人起路障了
又係疏比亞一戰導火線
就咁睇打仗好似係佢哋嘅日常事務
今次唔係導火線好叻叻㗎啦
數漏左班賤種土狗
對大國就兩邊奶 專蝦小國

我仲未去過聖索菲亞大教堂
埃爾多安仆街死
土耳其應該係呢四個民族入面種族清洗得最勁嗰個
糧倉氣庫晶片廠就緊要,濕鳩民族火藥庫WFC
印度狗source 信一成
埃爾多安on9仔反世俗化變返佢做清真寺
計埋南亞人? 真三大
歷史真係不停重複
Btw一下
https://pttstudy.com/military/M.1659279562.A.316.html
[新聞]塔利班部隊與伊朗邊防部隊發生衝突 1人死

塔利班同伊朗有些微邊境衝突
大家點睇

care
wfc
https://www.rferl.org/a/kosovo-serbia-border-corssing-blocked-tensions/31967812.html

科索沃北部的塞族人封鎖了與塞爾維亞的兩個關鍵過境點附近的道路,因為該地區的緊張局勢在涉及塞爾維亞人簽發的車牌和身份證件的兩項科索沃政府法規生效前一天加劇。

科索沃政府表示,從 8 月 1 日起,從塞爾維亞抵達的旅客將把塞爾維亞簽發的證件換成普里什蒂納簽發的新出入境身份證件,有效期為三個月。

該政策符合貝爾格萊德為訪問塞爾維亞的科索沃公民採用的長期做法。

此外,關於車牌的新規定也將於8月1日生效。

自 1999 年戰爭以來,科索沃北部的塞族人一直在使用塞爾維亞機構發行的帶有科索沃城市首字母縮略詞的車牌,例如 KM(Kosovska Mitrovica)、PR(Prishtina)或 UR(Urosevac)。

科索沃政府認為這些車牌是非法的,但在塞族人佔多數的四個北部城市容忍了這些車牌。

科索沃現在要求將這些車牌替換為科索沃發行的帶有科索沃共和國縮寫“RKS”的車牌。車主必須在 9 月底之前進行更改。
睇睇佢地共同朋友係邊個先
打飛機就有份
聽過個笑話,史上有幾次廢共和復僻帝制,其中三次:
19世紀初,有人稱佢係英雄
20世紀初,有人話佢係梟雄
21世紀初,有人話佢似維尼熊
邊個係嗰個英雄
如果中東都點著埋就真係三戰但塔利班呢啲蛋散就算啦
拿破崙
拿破崙?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞