林曉峰當年口口聲聲話會照顧毀容嘅女友一生一世,結果一年都唔夠就飛咗人,咪一樣撈到風生水起

221 回覆
1116 Like 20 Dislike

林曉峰與潘菁華自1990年開始相戀,2000年潘菁華在使用噴槍製作玻璃工藝品時發生意外,除上半身燒傷外,更不幸毀容,林曉峰事後公開表示會照顧潘菁華一生一世。但2001年,即潘菁華意外發生後不出一年,林曉峰與康子妮同擔任華裔小姐競選司儀而認識並發展感情。

2002年3月,林曉峰接受電台訪問時承認與拍拖十二年的潘菁華分手。同年6月林曉峰與康子妮高調拍拖,兩人因此被潘菁華罵為「狗男女」。同年12月19日,林曉峰與康子妮在香港遊艇會舉行婚禮

藝人就係藝人

如果香港單日確診5000單,我幫陳肇始奶閪

https://lih.kg/2884122

幾時奶閪?

OP中三嗰陣已對異性下體有特殊癖好
第一次見到女性下體係幾時?
https://lih.kg/bjFFvgV
#25 回覆

拍拖一年已結婚的林曉峰及康子妮,當初走在一起時備受非議,皆因林曉峰本有一位拍拖12年的女友潘菁華,康子妮被指是第三者。2000年,潘菁華製作玻璃工藝品時發生意外,不幸燒傷上半身兼毀容,林曉峰當時指她是「我女人」,並揚言會照顧她一生一世:「佢成日要着壓力衣,每晚我都幫佢鬆吓啲手指。我從來唔覺得辛苦,佢會嫌自己醜樣,唔畀我望佢,但有乜問題啫?我愛你就得啦!」
今生只嫁前線巴果啲呢
扮情聖做戲都做耐少少啦 1年唔夠byebye
好似已有共識係前線(紀律)巴
已經同警察結咗婚
報應
照顧姐
可能對耐左有pppd
兩人因此被潘菁華罵為「狗男女」。

原來有鬧埋出黎
Pppd
PHD
呢條友出名係仆街啦,又無料又小氣
supper!!!
離咗婚十世
男嘅搵唔到錢要靠老婆養

根本現世報
我知大家諗緊D乜
幾多歲呀 唔好咁多Fantasy啦
???
康子妮係幾正
咁個老公北上叫雞惹到性病再傳比隻臭雞,隻臭雞唔好怨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞