元朗尚悅兩房大減價 跌穿「5球」沽 見15個月新低

108 回覆
64 Like 3 Dislike
中原地產副區域營業經理王勤學表示,屯門區新盤以低價推售,凍結大量購買力,元朗區二手交投淡靜,7月份僅錄得60宗多宗成交,不少業主態度軟化,減價求售。

王勤學指,尚悅錄得一宗減價成交,單位為9座高層E室,實用面積約356方呎,兩房間隔,原開價580萬元,減價90萬元或約15.5%,跌穿500萬元,至490萬元沽出,呎價約13,764元,成交價見15個月新低。王勤學稱,原業主於2013年3月以360.6萬元購入,持貨逾9年轉售,帳面獲利129.4萬元,單位期內升值約36%。

https://www.am730.com.hk/%E5%9C%B0%E7%94%A2/%E4%BA%8C%E6%89%8B%E6%A8%93%E6%88%90%E4%BA%A4-%E5%85%83%E6%9C%97%E5%B0%9A%E6%82%85%E5%85%A9%E6%88%BF%E5%A4%A7%E6%B8%9B%E5%83%B9-%E8%B7%8C%E7%A9%BF-5%E7%90%83-%E6%B2%BD-%E8%A6%8B15%E5%80%8B%E6%9C%88%E6%96%B0%E4%BD%8E/331178
元朗咁遠就算啦,唔計
高層唔計
買佢不如買novoland
元朗唔計
上年咩價,大西北好多房屋台業主
本身房半都係520-570
好似仲有萬四蚊呎
又唔計?
不如買novoland 好過
話買就買到咩
上月個位點值咁貴
又笑鳩我哋元朗新中產
附近有冇邊個上車盤抵買?
賺錢呀
點解計?
大西北唔近西鐵盤其實唔駛考慮
呢排多左啲4字頭諗緊係咪假盤 好想去睇下
哇,跌得好撚din wor
2013年三球幾可以買到yoho

而家起碼值7球
前排好似有低層賣出左485 而家高層賣490 你玩姐
我本身住開嗰度搞到好想買啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞