有冇係一開頭已經知係sad ending但都好睇既戲推介?

38 回覆
0 Like 0 Dislike
我講緊點解主角會搶槍自殺
導演係呢到加左一幕,警察發現主角仲有藏毒/吸毒,但決定唔起訴佢,直接放佢走,變相即係如果警察因為火災/毒品而起訴佢拉佢坐監,俾一個so call贖罪既機會佢,雖然唔會改變任何野,但主角唔會覺得點解佢犯左咁大既錯誤竟然連一個懲罰都唔俾我。當然就算無毒品呢件事佢都可能會搶槍自殺。但我個人覺得導演加入呢一幕係好聰明
姐係例如啲歷史戲 戰爭戲
知個結局點都係輸個啲
我估
咁點解要preset sad ending既戲係唔好睇
呢個post只會引來大量劇透結局既好戲
幻愛
樓豬句野似係問:明知佢係be 都好鍾意睇

Btw我覺得無話咩ed 就偏向好/唔好睇,如果真係講preset 的話 我諗大部份中二病連登仔係偏向be 好睇過he
原來你覺得建國大業好睇
一嚟就打大佬
Titanic 咪一開始知sad ending
笑片?
認真回post :藉著雨點說愛你
老母一開波就死,但係一年後再可以再見,但期限只有六個星期
好睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞