[ios/an] One Piece Bounty Rush (7)3.5週年超傳保底見!

549 回覆
0 Like 2 Dislike
海賊王4對4大亂鬥[/size=5]
歡迎新手加入

Q&A
隻驚玩咩?
主要模式係四對四亂鬥驚,喺地圖有5枝旗,3分鐘入面邊隊搶得多旗就贏。

然後間中有活動模式,例如死鬥,鬥殺得多對方;或者財寶搶翻天,地圖有十幾支旗鬥搶得多。亦間中有boss fight,四個玩家合力打大佬,有唔同大佬,例如龍凱多、巴雷特、三大將等等。

亦有一個單機故事模式,好似格鬥驚咁玩,之前劇情去到東海篇,打傑克船長、魚人阿朗嗰啲。
會不停加新關,而家由東方藍打到夏波帝諸島篇。

係咪pay to win?
一般。隻驚50%人物能力,50%技術。

先講人物能力,佢唔同角色有唔同強度,譬如同level佳亞小姐係打唔贏凱多;亦需要培養角色,100 level 屌打80 level。而要開放100 level,先要抽中7張同一樣角色黎換角色碎片,咁係好難,但大部份角色佢俾你每日都可以換一啲,所以都可以用時間換。

另外亦講技術,冇勁角色都好,因為隻驚係玩搶旗唔係淨係殺人,你唔夠人打都可以專心搶旗,或者做支援,幫隊友補血、放陷阱、令對方陷入特殊狀態等等。有班戰鬥力高嘅on9成日專注殺人,之後俾人搶哂啲旗咁輸。

另外因為有得磨角色碎片,你玩幾個月,唔課金都會打得下

要唔要首抽?
要,普通角起碼5星起手,即係同一角色抽3次,之後條路會易行好多。普通角色pool 特別易刷,因為有保底。對傳奇角有愛都可以抽1-2張起手,再慢慢養

抽邊個角色好?
因為不停有新角色加入,所以meta季季唔同,要參考巴打貼上黎嘅tier list,或者直接問巴打

幾多level 先夠用?
角色要升level的話,要升階級,即係幾多粒星,起碼5星先勁同上到場,因為會開放特性2
但要抽3張重複先可以上5星,再抽多4張重複先上6星
好難的

但可以用時間儲角色碎片
如果淨係抽到一張角色
傳奇角上五星,有課28蚊月費,就3-40日,唔課7-80日
普通角上五星26日之內

抽多一張時間減半

點分傳奇角,普通角?
兌換所划算急衝30專用有得換的,係傳奇角,冇得換的係普通角 (除左超傳說: 超傳魯夫、龍凱多、大和、羅傑、御田、大媽、黑鬍、紅髮)
傳奇角普遍勁啲,但有唔少普通角都係top tier

點解有啲角色好似開唔到?
有一啲角色係期間限定,例如超傳說;有啲更係活動限定,例如巴雷特,電影版薩波

鑽石點累積?
得到鑽石嘅方法如下:
1. 每日任務,送一至三粒
2. 活動派,譬如新年聖誕各送50,下載量1500萬送120
3. 季末成就,SS級加埋其他成就可以有3-40粒,每十幾日一季
4. 課金,不過好貴
5. 完成任務,都幾多任務送石
6. 打單人關,每關3粒
7. 打挑戰對戰

建唔建議課金?
新手如果唔係太多錢,又想一開頭就勁可以上網真接買acct,幾百蚊可以買到大量6星帳或者超傳帳,鍾意自己抽都可以買1 level 多鑽帳,用呢個價課金係咩都抽唔到
老手自己決定
我就淨係每個月課廿幾蚊換傳說角碎片
開番嚟apps台
留名
玩左成年最近先發現原來support人物同色會加多D
抽唔到z
超防角 味中過
純色加多啲,早幾日更新左之後都多左幾%
而家玩奪寶我多數砌動物加偉大的航路
我砌完純色得新世界開到滿
但係有153%
唔理色既話可以6個滿 好糾結邊個好
到時有海多復刻抽吓
我純紅,奪寶,草帽一行人,動物,偉大的行路,16x%已經好襟打
如果開到多幾格梗係好啲,6個滿同純色差幾多%?
雜色6開得120
純色單開 154
兩隻打落又好似雜色襟打啲
想問下岩岩入坑,首抽刷左超防角z, 係咪應該有咩資源都比哂佢?
新手岩玩仲有咩係要留意?
絕世靚首抽
防角既章可以用血同防
每樣屬性最高加70% / 1200血 / 300防
自己砌下點先用到盡

有閒錢既每個星期課$8+$23拎晒活動獎勵養角
打奪寶一開波防角搶第一支旗回旗滿血先出去支援
防角盡量留返係自己隊既旗到會有效果
呢個$8+$23抵貨,有幾十粒4星碎
同埋超傳奇角冇得每日用分換碎
一定要4星碎先換到
所以要養超傳奇好難唔課
4星碎首選比超傳先
我都係藍色 主力用緊明哥
最近發現武藏都幾好用
超傳奇得一隻赤犬
儲緊鑽等佢出防凱多再抽
收到!
另外係咪要養多隻普通4星角?

最好係其他屬 攻/跑者
不過新玩攻應該易上手D
跑者要識睇地圖/走位避技
羅傑復刻
屌啱啱第一下50鑽中咗
勁撚癲
有冇咁易中,等我解下d 任又抽下先
唔易中架
真係純好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞