阿澤(連斯基):想停火? 普京俾番晒啲地烏克蘭先

54 回覆
102 Like 7 Dislike
阿哥 而家係你比打
亦都無人想幫你

仲係到口交扮勝者
一於食咗佢個克里米亞同加里寧格勒
歐盟每日買緊百幾萬桶呀 禁條撚咩
嘔番克里米亞 拆埋條橋再講
澤仔唔肯compromise一個結果,其實對烏克蘭冇好處,我唔信歐洲會無限彈藥咁撐烏克蘭,到某一日自己國家都通漲爆燈,人民都唔支持就要放棄援助。我知難聽過粗口,但政治就係要識compromise
on9
家陣烏克蘭 越戰越勇, 全國上下一心對抗外敵, 一定要收復領土

反而俄佬先係好似你所講咁, 連人民都唔支持戰爭, 各種逃避兵役
學支那話齋一點都不能少
俄羅斯有核彈,我唔信佢會嘔番食左落肚既野,到真係出核彈歐洲一定賴屎咁叫定戰啦,我又唔信歐洲佬會想打仗,冇一個歐洲國家有同俄仔打仗既準備
俄佬 日日用核彈嚇鳩人, 幾時真係用

信果個真係on9
同中共日日話 核平台灣一樣
如果今次比俄羅斯過到關
佢就會不斷重複呢一招
最後食晒成個歐洲
尤其係波羅的海三小國同埋波蘭
所以就算德國法國想跪
場杖都會繼續打落去
印度買嘅都冇歐盟多啦
佢都只係想搵平油買姐
唔似中國咁樣印度我又嬲唔落

慳到錢買多啲軍備先至可以夠力上山扔石仔
烏克蘭已經爛哂
但同越南唔同

烏克蘭完全唔需要擔心錢嘅嘢
因為佢背後係成個西方世界

俄佬燒哂d烏克蘭基建仲好
之後99%歐洲承包
順便改哂d俄式標準,加快融入西方世界

最後俄羅斯標準只會越來越少人用

中國好早之前已經由抄俄羅斯變咗抄美國
印度相信今次見到俄羅斯d野咁廢之後,
武器系統嘅美俄之爭應該已經有左定論
下 你知唔知而家邊個比最多軍火烏克蘭 係美國
其實俄羅斯都係用緊冷戰個類大炮火箭為主, 其實美國佬個倉大把唔用唔想維修貨,拎出來比烏克蘭用完全夠打殘俄軍,俄羅斯收皮,已後軍火市場係美國佬天下
過咗中期大選,拜登想幫都無能為力
歐美連養幾百萬難民都嘈到就快破產咁,點會願意長期養住幾千萬烏克蘭人,何況依家通脹咁高
笑撚死 歐洲靠俄羅斯天然氣開飯
把口就話支持烏克蘭
實情就日日送錢俾人洗

咁玩法美國經濟制裁又點會有用
而家盧布仲高過戰前
人哋正規軍係企喺人民嘅一方有槍有炮點同香港比
二月開戰之後頭兩日內撤兵就做到呢個效果,而家柒晒啦
雖然鄧小平都係柒咗但係起碼仲有得兜
好多烏克蘭人都番左去 同埋烏克蘭人同中東難民唔同,東歐好快習慣到
又比假希望普京
2月個時已經講 "西方唔會幫既, 會因為經濟而奶"
講到而家仲講緊
還返已經係最低要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞