有無人發覺來來去去都係個幾位會員眨低BSE工程

301 回覆
28 Like 202 Dislike
我之前發覺BSE (Building service engineering) 成日都被人抽水
慢慢再發現抽水眨低 BSE 既人原來只係得個幾位會然
1. 教畜XX師
2. Zixxxxxi
3. Gay電xx處

呢幾位最落力 居心叵測,做個行唱衰自己個行都有既?做BSE咁忙仲有閒情上連登派膠

希望 DSE學生仔女唔好咁易相信連登
當初好多人都俾呢啲匿名人士不負責任咁fake 9 去讀其他科 後悔一世
就好似哄女人上床唔帶dom一樣賤格
全部做new build既人都睇唔起bse架啦 包括埋佢地自己Bs department
人地講事實姐
人地講事實又唔得
你覺得人地係唱衰、誇大
咪講D論點論據出黎囉
你又冇
屌 出個垃圾Post 都唔知做咩
行行出狀元 希望DSE學生以興趣為先
一句講哂 風火水電範範掂 有錢有面有地位
UST 走去做BSE
讀得咁辛苦出嚟比builder則師屌
做物管比保安主任玩
同你個名一樣 打飛機啦
BSE成行風氣差 under paid
你個人夠垃圾就會繼續做,因為你已經無選擇
首先很開心榜上有名

但有2樣野想評論下
1.我地係做曬風火水電,所以係building services

2.死廢柴,全名都唔敢開
我無得上榜好唔開心
BS係二奶仔全世界都知架啦
俾自己公司標打㩒住黎打都無得還拖

屌你老母,fresh graduate得23k咁撚少搵鬼做啊 我不如做護士 老師 社工 人工仲多啦
參考資料
https://www.polyu.edu.hk/sao/docdrive/cps/GES2021_Survey_Summary.pdf
就係有呢班班怕事唔敢出去嘈既人
咪造就呢行愈黎愈俾人撚
我連乾收都冇做過,都上榜
冇錯呀bse長做長有呀
都係果句
唔做地盤佬
香港有乜撈
正苦入唔到,就算入到,唔想為左小小錢宣誓
你話做到高級位就話值得出賣靈魂,低級位不了
做銀行又係跑數
做地產又係跑數

其實係無得㨂
人生無得㨂
不如咁問
你有乜可以㨂
23k 甘然高,好多入左consultant 都得19、20k
得main con 起樓先有咁高,正常應該19~20k, 21k 已經叫高
工程係食屎
但其他工何常不是食更多屎
main con 26-28k 但有時落地盤日曬雨淋
consultant 20-21k 基本上唔落地盤
拉勻有23k都合理既,不過兩個都成日ot,真係狗也不屌
想問下各位師兄 FG多數幾多人工
睇你入咩公司
最近收到main con offer有25k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞