「勁揪」口罩女求助裝安心出行不成 大鬧Apple Store摔16部產品被判感化1年!

146 回覆
18 Like 45 Dislike

感化
唔需要賠償
法治
緩刑都無...
呢條女算唔算係最成功嘅黃間諜 大鬧藍店Apple Store竟然全身而退
咁即係使唔使賠
勁揪口罩又係通行證
一名戴上鴨舌帽及印有「勁揪」字樣口罩,身穿粉紅色上衣的金髮中年女子,昨晚在觀塘apm商場的蘋果電腦店(Apple Store)內,懷疑不滿一名女職員的態度,借此發難,打傷對方之餘,還不斷將店內桌上陳列的iPhone及iPad等產品推跌地上,其後又用腳踩,吸引大批市民圍觀及拍攝,警方其後到場將該名女子拘捕。

據網上影片所見,該名婦人情緒激動,將店內陳列的多部iPhone、iPad平板電腦、MacBook手提電腦等分別逐一反轉、放平或推跌在地,部分產品僅以電線懸吊半空,在反轉手機時,女子一度雙手合十鞠躬。職員試圖勸阻時,女子高喊「咪掂我呀」。 警員接報到場後,經初步調查,女子涉嫌刑事毀壞及普通襲擊被捕,案件交由觀塘警區刑事調查隊第四隊跟進。至於女職員頭部受傷,清醒被送往聯合醫院治理。

資料來源:AM730

https://www.edigest.hk/292360/?utm_campaign=ED_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_ED
用洋鬼子既產品

btw 連個店員都要出全名,唔講以為個店員犯法
觀塘APM Apple Store有不明女子闖入並大肆破壞店內蘋果產品!

https://lih.kg/2578919
點解要緩刑
判佢坐一個星期,再緩刑都好過感化呢啲人
坦白講通常有智力缺陷嘅人先會做ifan boy
呢D 事從來都唔會出現响android 用家度
打爛十幾萬嘢 就感化令
前幾日有單隧道墨水筆寫光時
認咗罪都要押你十四日
再罰你二百粒鐘服務令

法庭做判決唔理政治喎
「勁揪」口罩 = 犯法許可證 
靜啦法治係咁的啦
拎iphone扑頭都係感化

刑事毁壞 傷人都係重罪 痴撚線
勁揪口罩真係勁揪d
原來係咁

係咪講緊呢款??
佢而家裝到未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞