[SWITH] STAYC 討論區(12) - BEAUTIFUL MONSTER CB大發!!

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
唉...其實the show啲官方fancam點解仲放係u+idol live度架,好多時唱bside啲歌都係得佢有..lg手機都執咗啦
唔怪得佢哋有時d fancam片咁遲先放youtube
另一隊男團投票好癲 真係未必穩
既然今日仲有上我覺得應該都冇問題的
請當我無講過
係咪之前錄影的,根本今日冇去到現場?
https://youtu.be/UUYkNw34C-E
Day 1聽落差勁遠 但原來只係差一個Key

第一次有副歌Part唱開心到
低八度係J提議 唔係本身係咁真係毛管動 唔知佢提出嚟係咪因為太高音對佢有負擔 但個效果好好

我銀靚到
話咗
因為近幾次都發現佢哋唔鐘意投票
我都驚訝咗原來本身j 係唱高八度
但佢唱得好緊張唱低八度效果好佢又唱得舒服

不過我中意day 1 個key多啲
依家有少少太高音
佢錄音叫唱到 已經係我預計之外
上次我話J幾時喺主打有高音Part 冇諗過呢次就差d有

我完全鍾意宜家個Key多d 聽慣 覺得低一個Key勁奇怪
btw rado 真係好好
肯聽意見,又好鼓勵j 大膽啲去唱
仲未計佢勁玩得
J提議自己嗰part降低8度 首歌勁有反轉魅力 叻女
J有d sense
唔高音無咁爽
果段好舒服 同埋Build-up之後高音 我想像唔到本身已經係高音隻歌會點
重點係有三個作曲家冇諗過嘅嘢(應該) 佢撞手神諗到
Rado都係Base on自己聽完覺得好咪用 唔好咪Ban 不過肯聽你試都唔係必然 係好事嚟嘅
早排上Youtube Circle Chart個訪問有講到佢自己以前做歌手果陣 基本上公司係唔聽佢地嘅意見 到宜家自己做左管理果邊 想同歌手多d溝通
好想Meet塊面 又白又滑
想問lucy係邊個既狗
6個都唱得不過蒔恩
覺得老闆都係只有好聽同唔好聽,唔會攪咁多無謂野,錄一次音就直接分PART,班女個個能力都好強,可以比老闆放心造歌,唔使驚有位無人唱到
蒔恩:老闆你比我唞下得唔得,唱高音喉嚨會好痛架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞