新世界暗盤放售逾百億物業

210 回覆
73 Like 2 Dislike
九龍貝爾特其實幾好住
估唔到都係唔賺錢
AA 呢?你老闆個老闆要走佬wo
呢個係2020年- 其實新世界賣野好正常
D park值唔值60億 就見仁見智

港鐵(0066)宣布,斥資30億元向新世界(0017)及周大福購入德福廣場二期商場及PopCorn 2 商場的權益。交易完成後,港鐵將全數持有此兩商場之所有收益權。

港鐵指,有關交易將於今年3月31日或之前完成。有關交易將優化公司的投資物業組合,為鐵路的營運、定期維修保養及提升設備,提供可持續的財務資源。

至於新世界則表示,會積極落實優化資產組合的策略,繼續出售非核心業務,循環資本以拓展核心業務。據了解,新世界早前佔德福2期50%的收益權,以及PopCorn 2期 21%收益權。
波叔個仔後
另一個敗家仔
Weekend 都係喎
4叔話 唉 我呢排都賺夠啦
都想比人賺下轉比你賺下?
風水咁差 個場入面的能量好怪
遮晒的日光
除左pure fitness 個層之外

鄭志剛好鍾意搵的外國設計師 整到懶係花巧 搏拎奬
領展都放死場啦 點解新世界唔放得
而家放假出街好似唔見有細路仔
以前好多跑來跑去
好柒
上面office空置率好高
似啦…
屌, 咁快又秒
屌那星 香港咁多垃圾、無特色、一式一樣、無休閒設施既商場真係多得你地呢d人 先不論班友所講既風水問題
佢以家起個堆大商場唔係淨係諗住chur你係入面消費
入面拎左好多位做休閒設施 綠化地區 係傳統發展商眼中呢堆野係晒錢 根本唔洗比消費者 佢地入黎買完野就滾

以家佢多左咁多綠化景點 landmark比人stay 打卡 影相
體驗生活你唔洗比錢都可以入去chill 咁都要比你地屌佢係懶花巧 博拎獎 有時覺得香港垃圾有時都真係相輔相成
我覺得D 人無晒活力, 唔知你地覺唔覺?

其實為左下一代既出現,父母一定會好有動力衝勁,但而家出街見D 人死下死下咁
疫情係一個因素
啲家長驚小朋友中招

(當然出生率低係有影響)
支那仔 叫四叔果個係 李兆基
邊到有得睇?
係咪鄭志剛覺得個場唔符合佢d美學
又咁舊改唔到,所以賣走佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞