[I/A]XFLAG新作 怪物彈珠 幽魂亂戰

96 回覆
7 Like 0 Dislike
Me,請問點拎
Tg: oceana123 感謝🙏
拉彈珠個位set到咁低好難拉到盡
只可以向左右拉先拉到
Option 可以自定個制既位置
我而家放左係偏右
左手行路,右手同時射波
好game一推

淨係玩頭幾關唔會體會到

絕對唔係不停射就過關
Copy from 巴哈

Q:什麼時候開服的
A:2022/7/19下午14:00(台灣時間13:00)

Q:有需要首抽嗎
A:看個人,開局捏角的部份可以拿自己想要的眼睛、髮型,不然後續要去商店用金幣買

Q:刷首抽需要重載嗎
A:不用,右下メニユ一 > その他 > タイトルヘ > 登入畫面的右上角 > 最下面的消除選項

Q:服裝有能力、稀有度有差別嗎
A:沒有能力,稀有度差在抽取機率不一樣

Q:抽到重複的Q彈怎麼辦
A:容易取得的可以互吃,會提升羈絆值,羈絆值等級提升會獲得額外能力加成。不容易取得的可以先放著,也可以組複製人隊伍。

Q:路被木箱子擋住怎麼辦
A:用Q彈射擊即可破壞

Q:路被鐵牆擋住了怎麼辦
A:停止移動按住螢幕會蓄力,蓄力完成後放開可以破壞鐵牆
(只有剛開始準備蓄力無法移動,蓄力期間可邊移動邊蓄力)

Q:可以邊移動邊用Q彈瞄準嗎
A:可以,用2根手指就能操作出來

Q:要怎麼累積Q彈技能條
A:用燈光照射幽魂可累積,燈光擊殺幽魂也會累積,吃無人機或地上的粉色道具會直接補滿
(Q彈彈射出去的期間無法累積技能條)

Q:技能名稱後面的S、M、L是什麼
A:技能效果的大小範圍

Q:Q彈的類型差別在哪
A:分為燈光型(ヒカリ型)、Q射型(Qショット型)、平衡型(バランス型)

1.燈光型的燈光照射範圍大,照射效率大,彈射效率低
2.Q射型的燈光照射範圍小,照射效率低,彈射效率高
3.平衡型...字面上意思

Q:有屬性相剋嗎
A:有,幽魂的屬性如果跟Q彈的屬性一樣傷害會增加。

例如:玩家的Q彈是紅屬,幽魂也是紅屬那麼玩家對紅屬的幽魂會增傷。如果幽魂是藍、綠、白屬則不會增傷,也不會降低傷害。

仲有3000石係咪留返等下個pool
終於升完一隻3星99同兩隻70。
可以慢慢打主線任務
預設果個好難用
搞到我個人仔成日走到勁後
留石啦
進化料打極都唔出高級果兩個
點樣升
要搵共鬥有R/G/B字尾果啲
今日係紅色
最好入「一子相傳覺醒R」是出多少少
一段關R尾果啲都會出
活動嗰隻要打幾多先滿?
好驚無人玩
兩隻SS邊隻勁啲?
刷極都唔出雙SS

幾好玩
強化關點樣先可以打得多
試過最好都係27s 2m

而覺醒關成撚日得 4 1 0 咁
好game留名!

電話game都一定要刷刷刷,佢又諗到出個無人機位俾你做支援,搞笑!
有無自動打
其實係隻好驚,留名一推
無話既唔同屬
不過我就咁睇女ss招技好大範圍
無呀
唔同屬冇得比較既
而且呢隻game要睇好多條件,睇寵/王既類型 被動 屬性

其實真係好game黎,不過呢個年代冇得auto 已經趕走一大班人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞