華語音樂討論區

99 回覆
7 Like 4 Dislike
咁都唔可能十四首 首首新曲風既
目前2022已出專輯or確定會出嘅歌手
(持續更新)

周湯豪/ 瘦子 / 羅大佑 / 謝和弦 / Midi楊士弘 / 熊仔 / 蕭秉治 / 蕭煌奇 / 沈安 / 李晉瑋 / MC HotDog / 吳克群 / Pezen / 周杰倫 / 陳零九 / 吳青峰 / 韋禮安

范瑋琪 / elephant DEE / 黃玠瑋 / 張苡宸 / A-Lin / Selina任家萱 / 陳珊妮 / Gigi / 徐佳瑩 / 文慧如 / 戴佩妮 / 葉穎 / 李佳薇 / 郭靜(EP) / 9m88 / 陳思函 / 鄧紫棋 / 曾沛慈 / 安溥

組合
ALL IN 5 (EP) / 五堅情 / JADE / PINK FUN (EP)

樂團
四枝筆 / 宇宙人 / 理想混蛋 / 公爵夫人 / 大象體操 / The Whisperer (EP) / 黏tt樂團 / 教練 COACH / 小麻雀樂團(EP) / The Tic Tac / 椅子樂團
洪佩瑜會唔會下屆金曲黑馬
啲歌好正
https://youtu.be/QYuRucbSW2Y

唔知weibird 新碟如何呢 ~
老實講有少少擔心,
sounds of my life出之前youtube有全碟試聽,
我好記得當時已經好鍾意,
唔知關唔關今次teaser係逐日出,
我感覺冇一種深刻嘅印象
青峰新碟好撚正喎
好滿好多嘢 唔知點解個vibe雖然postive但需要時間消化
當幽靈失靈聽完真係有失靈嘅感覺
個人感受仲偏鋒過太空人 得小王子係最似青峰
唔知多唔多人聽得慣
有冇人聽李權哲/Clouddriver
有冇人聽梁靜茹
今年先開始聽 新碟好正
Blue Monday
愛情一陣風
成隻碟都好正
呢排狂聽返 我們眼裡還有對方嗎
屌你台灣開香港關未 想睇台灣演唱會
竟然有人討論孫燕姿
某程度因為孫燕姿後期啲製作都唔係用台灣音樂人,就算入圍都好難會拎獎
BTW 同青峰合作戈首好正
估唔到兩個把聲夾埋會咁有Chemical
近排聽韋禮安同曾沛慈新碟,幾唔錯
安溥新碟好正李小龍啲編曲正到
已經準備好聽日搶飛遲啲飛台灣
有得飛咩 唔開港澳台喎
屌係喎on9 仲以為台灣開左關 原來唔開香港
聽咗十幾年一次live都未聽過
正係睇過一次安溥嚟香港clockenflap 再對上一次煉雲撞正exam period 仲以為今次有得去 屌你老母武肺
洪佩瑜新碟已出
落日飛車要來了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞