啱啱fg返ft

88 回覆
149 Like 18 Dislike
返工撚下狗會開心啲
你岩 上頭就嚟有野比我做喇
我都記得你啊花生絲
你近排返工點
我都坐左個幾星期冇咩做,慢慢來啦
問太多做撚死你,到時做唔來爆鑊大家都唔happy
咁你想做啲乜
返多兩日又放假喇
頂住
今日第一日番新工 一坐低已經忙到放工

時間過得勁快
支持屌到樓主跪係度
困係個客office咪一樣
樓主pin this
係,唔係喊,好快會習慣
畢業唔好話咩, 最好一開始做多d閪公司
習慣左閪公司既模式跳出去自然會間間都頂得順
ching 係做咩
建議轉工fg返工係最好玩嘅時間
後生仔女做錯嘢都會有人體諒
有啲工種同公司係適合退休hea做
但係後生通常都會覺得係抹滅青春
建議搵啲chur到爆又好玩嘅工作
做返一兩年包你即刻想轉返去依家呢份工
我第一個星期都係咁 之後就忙到無再準時收工過。。。
你fg 想幾高唔通50k咩真係,仲要文員仔
打機 玩電話啦 好多連登仔話返工無野做可以拎埋ps5去玩
same here fg返工 每朝都好崩潰 差啲喊 份工又辛苦 同啲同學一對比 即時覺得自己好失敗
好似跌左入黑洞 出唔返嚟😢😢
你係fg黎講算好 會主動問 主動搵野做

我公司啲fg全部成舊飯咁
教左佢簡單點用個software叫佢自己再摸下點用 佢就成碌木咁坐係到坐到收工
第二日返黎問佢識唔識用 又話識 叫佢做一次睇下 啲野一半都錯撚哂
我做埋一次比佢睇 再問佢明唔明 佢答我都ok既
過左一陣再用第個方式問佢點做 又答唔出

FG唔好怕唔好驚 多啲自己試下摸索下啦
真係唔識唔知就問 唔好怕羞 更加唔好怕煩到人
你唔識做錯哂 最後啲老屎忽幫你執屎到時仲煩 之後教你個個人100%會比人怪教得唔好

教緊FG好撚辛苦 搵個地方呻下
做左起碼廿年人都成舊飯 好似唔識用自己個腦咁
已經教左基本 麻煩主動啲自己試下摸索下 新人期做錯冇人會怪你
但你新人期都唔肯自己去試 之後可以點樣做野 過左試用冇免死金牌架啦喎
過左一個月樓主宜家點
我過都兩個禮拜都fg正式返工
好驚同你一樣情況 又怕太忙又怕太得閒
做foodpanda 好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞