屌你老母貓異工,呢個就係我支持購買代替領養嘅原因

1001 回覆
8034 Like 85 Dislike
有冇人起底等個仆街貓俾社會制裁
其實個人經驗嚟講,做義工班友好多都精神有問題
樓下商場嘟安心出殯個保安都未拎人身分證對針卡
睇獸醫絕埋育都冇人會check身分證
貓異工拎人ID?憑咩?轉頭多左幾球野街數點算?
唔好領養,等班人攬住啲貓一世
平時whatsapp打中文都唔會文法全對la
得罪講 咁多人揀買貓取代領養

都係多得啲偷貓義工 全部正義道德魔人上身

仲難過去保良局領養孤兒
聽佢講法
好似要一屋兩個女朋友先得
咁萬一分左手都仲有人照顧隻貓
有無諗過問題其實係臭西港女中女?
我都識唔少動物義工
呢個圈子10個有9.9個都係女人
當中近7-8成人都有唔同程度偏執狂神經質+唔聽人講野
(反轉講無呢d特質既人堅持唔到長年做呢樣野)
圈內都成日嘈交暗地裏互相挑剔睇唔順眼
如果係後生至中年既義工搞得起自己場
多數係有錢有閒兼生活環境唔錯
如果加上係女人
會狗眼看人低完全唔出奇
貓異工 屌你老母 含撚算啦
所以我兩隻都係買
洗撚受你氣 我只係對我兩隻貓好
盡足我既責任就夠
條件好又好撚過佢地 要我低聲下氣乞
都痴撚線
我覺得ok既,不過係憑咩佢去審查,佢係合法機構?領養程序有冇人規管先?
有哂對話,我睇完覺得貓義工你係on9嘅
希望你有睇po, 知自己on9可以改
國難五金開緊live撐你地,仲唔快啲過去課金?
其實買貓先係做緊好事
好breeder又揀到你想要嘅品種,大家開心
仆街breeder俾隻病貓你,有得醫嘅醫好隻貓,又救返條命,又有成功感滿足感
就算最後救唔返都叫可以好好送貓貓一程
留喺仆街breeder度都係掉落垃圾筒

有義工睇住嗰堆領養貓?唔使理啦
啲養工自己都已經對貓貓好好喇
日日好幸福快樂,使乜冒險俾隻貓啲陌生人
呢啲貓異工儍閪,開鳩佢名同電話啦
一定有好心嘅

但亦唔少係過分溺愛動物至有強迫症狀,同埋亦有不少係自私 hold 到嘅貓狗 B 差唔多過晒最得意嗰時期先出領養揾人埋單 (藉口要等戒左奶先)
份領養書仲精彩

屌你老母貓異工,呢個就係我支持購買代替領養嘅原因
https://lih.kg/xuDRtyX
#718 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
今日竟然見到一篇潮文嘅誕生
又收絕育按金又收500領養費,其實有幾多領養人真係問佢哋領返絕育按金,跟本 cap 水
支持去寵物店購買
你有冇考慮過間屋咁大一陣間隻貓走失點算
佢覺得你招呼唔到仲有權收你25000/還貓
貓義工死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞