[ViuTV] 道路安全議會呈獻 《冥冥之中》(20) 你們饒恕人的過犯,你們的天父也必饒恕你們的過犯

507 回覆
5 Like 5 Dislike
但續命水係綠色
咁續命水係咩色
同埋想知個BBQ維度(彭森做左大長老)
其實係另一個維度定只係尾二嗰集彭正過黎嗰個維度嘅以前版
其實OVER ALL係好唔好睇??如果夠CULT我都仲可以接受,如果係鳩嘅就...PASS
可能續命水根本就唔屬於呢個世界/維度呢
世界同維度係咪兩個唔同概念?

感覺要分清返先可以搞清楚個設定
Pass

如果冇各位連登巴絲一齊睇 一定睇兩集就棄坑
點解我覺得呢30日最好睇係今日最後果30分鐘
呢套野追既原因係因為集集都唔明
想睇下一集搵答案
但下一集更加唔明
結果追到最後一集都唔知做緊咩
睇左20集係就棄左,最後十集講咩春?
夠cult唔好pass
舊世界彭森喺碼頭比三個人用槍指住呢幕cut咗
最多新角色、新資訊係最尾呢十集
最後一週日日都有新角色新支線真係好CLS
係 中間大長老有解釋過
頭廿集on9 其實淨係睇最後十集就得
放棄啦
試下summarize下

世界分為係唔同維度(平行時空)
- 每個維度都缺少一隻顏色
- 只有大長老級先可以帶自己/其他人穿梭不同維度而保存舊維度記憶
- 其他人唔會有其他維度記憶

每個維度裡面可以有唔同異世界
- 大長老、長老、特使級可以保存唔同異世界嘅記憶
- 其他人唔會有不同異世界嘅記憶(除非覺醒)
- 只要殺咗公司任何一個現任ceo就可以觸發蝴蝶效應去異世界
- 喺異世界如果快過總公司紅信封殺晒有份觸發蝴蝶效應嘅人(殺ceo嘅人要親手殺死要保護嘅人),就可以回復返去舊世界(即係好似load save)
- 如果慢過紅信封咁個世界就會定,永遠回復唔到舊世界
- 冥冥之中注定要發生嘅事,唔同異世界都會發生
最尾一節都可以有新角色
易維度
跪求繼續拍落去,想睇第二季
如果第二季SS、Helen、Dan等等臨尾出嚟嘅女角戲份係重嘅,我會繼續睇

當然最好上嚟問吓連登仔收集劇本意見先
之前成日話隻揪
可能搞不同維度嘅大長老武鬥會,變咗龍珠
真係好嬲 個尾埋到咁撚樣
該長唔長,明明時間線同維度呢d就該講多d,但就只得最尾五集講同解釋;雞良線無厘頭柒就浪費幾集
佢老母個撚屌導演都唔知想點控制節奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞