[改鞋] 畫咗安妮亞上對鞋到

231 回覆
4099 Like 65 Dislike
但如果係要整刺繡、鋼印
又或者字體嘅stencil、以前整過黑白淡奶嘅紅磚紋呢類要準確嘅嘢
就要用到AI
如果唔著出街應該普通塑膠彩都無問題
改鞋用嘅幾隻brand都貴過一般塑膠彩好多
因為啲chemical嘢令佢哋黏著得更勁,同高彈性唔會一著就裂
樓主po對鞋上twitter 應該好快爆share
google下痛車相關嘅版權問題
勁到癲!支持!
想問下純粹畫圖案 唔整刺繡之類大概幾錢
唔識價唔夠膽講預算唔係畫Anya 但想圖畫嘅完整度想同呢對差唔多
無乜點用Twitter
Follow嘅人都講日文,N87完全睇唔明無乜動力用
多謝
唔知畫咩好難答實你
勁到
可以拎去賣
有冇後加工團購
已經俾hk01抄左出post
大師
安妮亞喜歡這個
畫太多對會悶到想死
無問過聲先
雖然話我IG寫咗歡迎轉載with credit
但都唔係咁吓話
畫得好靚 同閃電 星星個度用魔術貼好有創意
但係成個設計好普通 顏色好單調

建議可以拎單行本封面嘅設計黎改⋯
想問用咩顏料畫?想畫帽 但唔知應該用咩顏料
如果綿料或者網面可唔可以用你呢隻顏料?
我唔識畫畫,淨係想成隻油黑佢
一開始有諗過用單行本隻Grey Turquoise做主色
本身想一邊畫Anya + 黃昏,一邊畫Anya + 約兒
已經整好咗Grey Turquoise +張 Marshmallows sofa嘅配色design
但因為鞋身空間而cut走咗黃昏同約兒

因為得返安妮亞一個
想令人一眼就諗到佢,令成個主題一致啲
(“Anya” instead of “Spy x Family”)
所以用咗佢套校服嘅Dark Taupe + Champagne
由Spy x Family theme變咗Anya theme

可能遲下有機會再畫先用返呢個design
支那狗拎嚟賣賺錢點同
我用Angelus paint
畫波衫都ok
但畫帽呢啲真係會著出去嘅軟嘢
會建議你加佢隻2 soft thinner,會軟好多
軟身料建議用染料
因為我呢隻塑膠彩就算mix咗畫布料用嘅軟化劑,乾咗都係會有啲硬
佢有quote你個連登名 算係尊重
起碼唔係“一名網民”
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞