台灣《超級偶像3》冠軍 歌手朱俐靜過世 享年40歲

154 回覆
67 Like 4 Dislike
係超偶2
我記得果時d分計到好復雜,未到最後都唔知邊個贏
同埋當年決賽果晚唔知係咪超晒時,宣佈左冠軍後勁快就完左
RIP
超偶真係歌星搖籃

語噥BB都係末代冠軍
https://youtu.be/nasr28p91Cw
呢兩屆參加者而家出鏡率最高係咪JAC個Soko
有睇亞洲星光大道先識佢
係唱得幾好
rip
決賽特登搵埋庾澄慶幫楊蒨時打氣, 啲airtime多過朱俐靜勁多雖然我自己嗰陣都支持楊多過朱但覺得大會真係好唔公平, 根本就係擺明捧楊唔捧朱.
星2鄭苑瑛幾好
3開局幾好但啲人冇乜進步 有點悶
又靚又身材好又性格好又唱得
不過依個年代好難淨係靠唱歌出碟賺錢架喇以前好紅嘅丁噹呢幾年都好似沉晒
最後miu贏應該係靠fans短訊
估唔到依度仲有人記得,13年前
呢首堅正,成日聽
認同1,佢識創作幫左佢好多
2. 講爆發力,楊同朱都好勁,雖然聲底係艾厚啲,但楊同朱把聲都靚
3. 年紀可能有少少關係,但講真淨係睇樣,睇唔出楊同朱老咁多

台灣樂壇競爭太大,淨係唱歌好真係唔夠,仲要遇到好歌,好公司/經理人etc..
https://youtu.be/aaYgVFpNevY

聽朱俐靜一定要聽佢唱live
因為楊4強玩自爆搞到總分落後太多雖然佢決賽爆seed追到最後一rd嗰陣幾乎超越埋朱搞到連朱都好緊張
我都記得佢好似係唱beat it?
楊當年唱r&b 真係好勁
唔知依家有冇回塘
超偶3成個節目要比賽超過半年,我係咁易數過朱俐靜唱左30幾首歌

去到最後幾強果時個個都想突破
佢好靚女點解冇人簽佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞