劉慧卿宣告離開香港!

547 回覆
1037 Like 130 Dislike
黃屍眼中本土派=熱狗
講失敗的話機都上唔到
即係佢唔平安啦
數臭本土派呢啲基本啦,蘋果報本身就係泛民喉舌黎。
肥佬黎係入冊前上某個黃屍網台做節目個陣仲講緊梁天琦係收共產黨錢做野個陣大概係2020年4月
雖然佢做過好多柒野
但係佢一定好過藍紅黑 而家騎劫香港個班
請槍口向外
入得中聯辦,又話要一齊努力,做乜唔番中國?

玩爛咗就走,我屌你老母啦
佢男朋友係外國人又話你知咩 ...
雖然喺香港無結婚

咁都唔算賣港?
講緊港獨撚?
咁又點撚樣
代表無賣港??
民主黨食屎啦
之前楊森放監 佢同碧雲邪神都有接放學
你其實知唔知呢個名係笑緊佢當年皇后碼頭
勾結外國勢力
舊一個時代嘅人對大陸啲手段嘢唔太認識,一開始以為有得傾,然後搞到泛民開始分裂,其實傾乜撚,去到尾根本唔會畀你打骰…..

之後激進光譜愈演愈烈,然後就沒有然後。

冇話邊個啱邊個錯,只係人哋由頭到尾冇諗住畀你打骰,你點爭取都冇用,馬丁路德金返生都冇用,香港冇主權架,講真佢起碼冇變節奶到雪雪聲算係咁。一把年紀睇清睇楚,喺外國搞下披床又一日,有啲人思鄉都會聽下
條臭閪衰撚過民建聯啦
Xg人有畫面就夠
代表乜?
20頁都未有人開始討論個女仔
成個泛民
除咗佢
仲有邊幾個可以全身而退?
之前好似就咁translate Emily 已經係劉慧卿
湧入大量垃圾五毛
2010年嘅曾蔭權政改方案唔係多左超區5席咁少,仲有地區直選加多5席,總共10席,如果按6:4比,民主派係功能組別拎3席,5個地區直選比例代表制配票配得好可以拎多3至5席。

而係地區直選每區多一席下,正常情況下,容易俾多左機會社民連、人力、本土派同自決派係各區拎到1-2個位。

如果沿用2008年,2010否決了政改,60席係23:37 ,只要11哥、馮檢基、黃成智加李華明(呢班已經明顯投共)同保皇一齊投票,咁新袋咗831 嘅假普選,仲要唔係1200人選委,而係800人。

當年2016年嘅1200人仲可以玩民主300+ 拎330票同本地商家佬250票結盟,搞到中共要換走689,因為中共計過條數自己唔夠600票。

冇錯,泛民係關心議席多過做實事,但係議席亦係政治籌碼,否則泛民同蘋果同民陣點會一直係中共嘅眼中釘。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞