Ritz Carlton 好撚慘

42 回覆
17 Like 2 Dislike
Staycation 生意一定直插
特價到時一樣大把人衝住去,
再唔係就開啲太極劍班囉
過多一排咪又爆 間間酒店都試過㗎啦
靈探staycation 上升
今次有冇講邊層
已經係第二單,2018年又係有單韓籍丈夫兇殺案
可唔可以告條仔搞到營業額下降?
連登仔又開始為大財團憂心

Direction話今年換唔到游艇咪下年換

佢個branding 區區一單死人0影響
雙重謀殺案
編輯
2018年1月14日清晨,一個南韓籍3人家庭(包括42歲夫婦及7歲兒子)入住的109樓房間發生命案,男事主疑經營朱古力品牌Rocky Mountain Chocolate Factory生意失敗[6],致電身在南韓的友人聲稱一家人要自殺,友人致電南韓警方,後轉介南韓駐香港總領事館求助,領事館再聯絡酒店了解,職員用後備匙開門,發現一對母子身中多刀倒斃房內,警員到場拘捕疑兇並撿走一把不屬於酒店而染血的刀,男子被捕時滿身酒氣。酒店發言人就事件回覆稱,對不幸事件深表同情,正配合警方調查。[7][8]

涉案男子被逮捕後一直還押荔枝角收押所,直至同年4月16日被懲教署職員發現在監房內用床單上吊自殺身亡。一星期後獲法官批准撤銷所有控罪。[9]

2021年12月20日,死因庭就事件展開死因研訊,陪審團一致裁定涉案男子死於自殺。[10]

周慧賢命案
編輯
23歲瑜伽導師周慧賢原定2022年6月30日於凌晨2時登機赴美國進修,惟在6月29日下午與前男友離開寓所後失蹤,家人報警並在網上發帖尋人。其前男友在6月30日到警署自首,警方其後在西九龍麗思卡爾頓酒店一房間發現一具女屍,相信為周慧賢。[11]
仲有邊間有兇殺案?

求其Google 搵
香港人最善忘
下2個月 做特價 啲人 即刻衝去訂房
再轉一轉房號碼 根本冇人知
印象中類似既事唔係第一次
應該用on9仔稱呼你
麗豪同利景好似都好出名
擺晒聖經
訓醒都唔記得啦
有朋友住過麗豪
佢訓到半夜電腦自己開
電視
咁屋苑可唔可以告業主自殺影響樓價?

應該開嚟上連登
猛鬼酒店
減到3千蚊就大把人book啦
未計仲有嚟緊半年仲大把人book咗求婚
隨時係殺人果間房求都冇人知添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞