有咩電影好睇得黎又俾導演Fake到陀陀擰?

317 回覆
46 Like 20 Dislike
舊登潮文
嚟多套

要睇director cut
記錯左另一套
又係末日劇情
室內場景
最後走出

末世街10號
10 Cloverfield Lane
好想搵同屍殺片場差唔多咁正嘅片
大家有冇推介
巴打識貨
依個真, 開頭睇睇下就心諗,點解套野咁尻都可以比人吹奏話好睇,點知睇完真係會覺得開心同搞笑
FUNNY GAME
玩命直播

好撚深刻
The Others
真係俾佢fake到
冇fake呀,只係駁佢唔到咁解
上網搵返

原來呢套飛機上睇過

印象都幾悶

驚險位唔夠

同唔記得有咩fake
有冇以為係三角戀+搞基嘅故事
當年係抱住睇莎朗蒂被殺同charles manson嘅心態入場,
睇完呢套戲覺得好慚愧自己竟然會帶住呢個心態入場。
覺得被QT摑咗一把,好對唔住個死者。
咁你要睇埋last night in soho
我梗係有睇啦
唔係一套簡單電影
睇完要諗一陣

前面好迷
後面收筆好似馬虎左D
都算Fake fake地
lm
呢度會唔會有人睇過Jessica Biel主演嘅The Tall Man
但開左估我又好想知男女主角點鬥落去
the game
結局原來咁都得
有冇fake到
剛剛Wiki一下fight club…

2022年1月,騰訊視頻上架該片,但結尾的建築物爆炸場景被黑底白字所取代,字幕寫到警方迅速查清整個計劃,一舉將他們抓獲,阻止了炸彈的爆炸。此外,泰勒被送往精神病院接受心理治療,2012年出院。[12]

原著小說作者恰克·帕拉尼克接受TMZ專訪時表示,結尾修改後的中國版本,實際上更接近他書中的結尾。「具有諷刺意味的是,中國版結局與書的結局幾乎完全一致,我的書中不是芬奇的結局,後者是更為壯觀的視覺呈現。」帕拉尼克稱:「所以在某種程度上,中國人把電影帶回了書中。」帕拉尼克還稱,他看到了許多美國人對中國版憤怒反應中的諷刺意味,因為他的書在美國很多地方都是禁書。他的許多海外出版商都篡改過這部小說,使他以電影版結尾的方式結束。[13]

2022年2月,騰訊視頻恢復了電影原版結尾。[14]

竟然有個中國版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞